Hirdetés
3x3

Rajtol az egyetemi 3×3-as VB a Széchenyi István Egyetem csapatával:

:

Hirdetés

Csütörtökön kezdetét veszi a kínai Hsziamen városában az egyetemi 3×3-as Világbajnokság. Magyarországot a Széchenyi István Egyetem csapata képviseli.

A FISU 3×3-as Világbajnokságán 13 nemzet 16 csapata alkotja a mezőnyt. A győri Széchenyi István Egyetem a szakág nyári portugáliai Európa-bajnokságán megszerzett hatodik helye után kapott szabadkártyát az eseményre. A mieink mellett még három európai gárda szerepel a rangos erőfelmérőn. Visszatérve a nyári kontinenstornára, a Széchenyi István Egyetem a hatodik helyével a legjobb olyan együttes volt a portugáliai mezőnyben, amelyik nem vonultatott fel profi játékost. Az első öt gárdában ugyanis mind szerepeltek olyanok, akik 5:5 szakágban profiként keresik a kenyerüket.

A Széchenyi István Egyetem csapata Horváth Dóra, Nagy Rebeka, Perl Zsófia és Török Barbara összeállításban szerepel a Világbajnokságon. A csoportellenfelek az “A” jelű négyesben Ukrajnából a Vasyl Stefanik Egyetem alakulata, illetve egy ausztrál és egy chilei intézmény együttesei lesznek. Az ukránok tavaly az egyetemi Világligán döntőt játszottak, a nyári Európa-bajnokságot pedig megnyerték. Az egyetemi eseményeket nézve az egyik legjobb csapatnak számítanak. Ugyanakkor a hazánkban a PINKK-nél légióskodó Tetiana Yurkevichus sérülése miatt mindössze három fővel szerepelnek majd. Csütörtökön 7 óra 50 perctől ellenük kezdünk.

A második rivális csütörtökön 10 óra 50 perctől az UTS alakulata lesz. Róluk azt érdemes tudni, hogy nyáron zajlottak az ausztrál egyetemi bajnoki küzdelmek és ott végig versenyezve magabiztosan meneteltek, Sokat versenyző, de a mieinkhez hasonlóan amatőr státuszú együttes. A chilei PUCV ellen szombaton 7 óra 50 perctől zárja a csoportkört a Széchenyi István Egyetem. A PUCV a nyári egyetemi 3×3 Amerika-bajnokságon az elődöntőig menetelt. Nem szabad őket lebecsülni. A csoportokból az első két helyezett kerül a negyeddöntőbe.

A mérkőzések élőben ITT követhetőek

Hirdetés