Hirdetés
Archivum

Rajtol az egyetemi Európa-bajnokság:

:

Hirdetés

Alig ért véget a válogatottak számára az Universiade, nincs pihenés az egyetemi kosárlabdában. Jön az intézményi csapatok számára Poznanban az Európa-bajnokság. A lengyelországi seregszemlén a MEFOB-gyõztes TF csapatának szurkolhatunk. A vezetõedzõt Magyar Biankát kérdeztük.

Fotó: Práczki Péter

Fotó: Práczki Péter 

Az Universiadén Magyar Bianka Horváth József segítõjeként volt ott a válogatottal. Egyszemélyben jelenti most az átfedést a két gárda között, hiszen a játékosokat tekintve ezúttal Universiade-résztvevõ nincs a TF keretében. „A nápolyi Universiade csapatból senki nincsen az utazók között. Varga Barbara Nápoly elõtt az utolsó keretszûkítésnél esett ki a válogatottból. Kováts Gabriella pedig nem tart velünk, neki az U23-as 3×3-as válogatottban lesz kötelezettsége.” – mondta Magyar Bianka, akit a keretrõl és a felkészülésrõl is kérdeztünk.

„Hétfõn kezdtük meg az edzéseket és 11 fõs kerettel fogunk menni. Egy olyan lány lesz Shirian Fatime személyében, aki nem a TF hallgatója, de Budapesten tanul és így a szabályok engedik a szerepeltetését. Németh Alma családi okokból, Kováts Gabi pedig az elõbb említett válogatott program miatt nem tud velünk jönni az eredetileg tervezett 12 fõs keretbõl. Pénteken reggel hatkor indul a gépünk és ilyen még nem volt, de a TF fiú csapatával együtt utazunk, mert õk is megnyerték a MEFOB-ot.” – összegzett Magyar Bianka.

Az esélyekrõl nehéz nyilatkozni, mivel az egyetemi Európa-bajnokságon a nulladik napon a csapatvezetõi értekezleten készítik el a sorsolást. „A nõi tornán 12 csapat alkotja a mezõnyt. Tavaly az Egyetemi Európai Játékokat az osztrákok nyerték, akik a mi csoportunkból indultak. A románok is kiemelkedtek abból a csoportból és egészen jó eredményt értek el.” – kezdte esálylatolgatását Magyar Bianka, majd így folytatta:

„Fiatal csapattal indulunk neki a tornának, de szeretnénk bekerülni a legjobb nyolcba, ami szerintem óriási eredmény lenne. Nagyban függ minden attól, hogy milyen csoportba kerülünk. Egy biztos, nagyon jó fejlõdési lehetõség az egész csapatnak és a következõ szezonra is jó kis felkészülés lesz.”

Adódott a kérdés, hogy ebben a pár napban sikerült-e formába hozni a csapatot. „A hétfõ és a kedd nagyon nehézkesen sikerült, nem úgy mozogtak a lányok, ahogy szerettem volna. Nem szabad türelmetlennek lenni, hiszen szerdán már jobban mozogtak. Csütörtökön egy edzésünk volt, a péntek az utazásról szól, míg szombaton már a helyszínen tudunk még egyet mozogni. Fatime nem TF-s, de neki is sikerült a játékokkal megismerkednie és a csapatba beilleszkednie. Jól fogjuk majd használni õt is.” – válaszolta Magyar Bianka.

A TF három aranyérmet nyert tavasszal és javában zajlik az A-csoportos szereplés elõkészítése. Magyar Biankánál arról érdeklõdtünk zárásul, hogy fel lehet-e pörögni kellõ szintre az Eb-re egy ilyen eseménydús idõszakban.

„Hétfõn és kedden éreztem ilyen gondot, hogy teljesen õszinte legyek. Kedden este volt is egy kis beszélgetés, amire nagyon jól reagáltak a lányok. Szerdán már jól mozogtak. Kicsit óvatosnak kell lenni az Európa-bajnokságon a legjobb nyolccal. Nyilván az a cél, de nagyon fiatal a csapatunk. Tele vagyunk másodévesekkel. Remélem, hogy a hátralévõ edzések is jól sikerülnek és utána jó formában tudunk neki vágni a tornának.”
 

Hirdetés