Hirdetés
Magyarország

Rajtol az Euroliga Final4:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi a női kosárlabda Euroliga 2022-es négyes döntője.

Az első elődöntőben 16 órától a Sopron Basket és a Perfumerias Avenida Salamanca csap össze. A torna felvezetéseként Gáspár Dávid vezetőedző és Jelena Brooks is nagyinterjút adott lapunknak. A négyes döntőt megelőző isztambuli sajtótájékoztató legfontosabb gondolatait is összefoglaltuk korábban. Állandó szakértőnk Károlyi Andrea szintén megosztotta gondolatait a tornával kapcsolatban.

A Salamanca az alapszakaszt 11 győzelemmel és 3 vereséggel teljesítette. Az orosz csapatok kizárását követően lépett elő az A-csoport első helyére és a negyeddöntőben a Gironát búcsúztatta. A párharcot 2-1-re nyerték Roberto Iniguez tanítványai, akik azóta a Spanyol Kupa döntőjében is legyőzték nagy riválisukat. A Salamancát is sok probléma hátráltatta év közben, de 11 fős mély keretükkel el tudtak utazni. Visszatért Katie Lou Samuelson is. Hogy mennyit játszhat és milyen állapotban van, arról nincsenek információink. A spanyol bajnokságban látott csapatukhoz képest Adaora Elonu nem lesz, aki az Euroligában nem játszhat.

A másik ágon 19 órától ZVVZ USK Praha – Fenerbahce Safisport elődöntőt rendeznek. Ennek részletes felvezetése ITT olvasható.

Program – magyar idő szerint

Április 8., péntek

16.00 Salamanca – Sopron Basket
19.00 Fenerbahce – Prága

Április 10., vasárnap

13.00 Bronzmérkőzés
16.00 Döntő

Linkek élő eseménykövetéshez

Hirdetés