Hirdetés
Európa

Rajtol az Európa Kupa – Tursics Krisztiánt kérdeztük:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, sikerrel vívta meg a selejtezőt a Ludovika-FCSM Csata. Ez azt jelenti, hogy négy magyar csapatnak szurkolhatunk a következő hetekben.

Az Európa Kupa selejtező visszavágóján a Ludovika-FCSM Csata 79-81-re legyőzte az A3 Basket Umea gárdáját és ezzel történelmet írtak! Előzőleg 16 éve – 2005 decemberében – szerepelt fővárosi klub az európai porondon, amikor a BSE az izraeli Ramat Hasaronnal szállt szembe az Európa Kupában. Szerdán viszont hivatalosan is csatlakozik a budapesti együttes a főtáblához, amikor is – egy másik magyar nemzetközi szereplőt – a DVTK csapatát fogadják pályájukon.

Október 13., szerda
18:30 Ludovika-FCSM Csata – DVTK
Budapest, Nemzeti Sportcsarnok

A történelmi pillanat előtt a Ludovika-FCSM Csata vezetőedzőjét, Tursics Krisztiánt kértük, hogy fogalmazza meg saját szavaival, hogy milyen szerepe is van egy ilyen nemzetközi szereplésnek csapata életében.

“Ez számunkra azért is egy nagyon jó dolog, mert kaptunk hat bónusz mérkőzést. Ezt lényegében fel tudjuk arra használni, hogy tapasztalatot és rutint szerezzünk, mind játékos keretileg, stábilag, mind pedig klubilag. Egy ilyen lehetőséget mindenképp meg kell próbálnunk kamatoztatni. Ennek köszönhetően javulni tudunk azokban a paraméterekben, illetve hiányosságokban, amik voltak a szezon elején.

Összességében viszont, mi leginkább a nemzetközi szinten megszerzett tapasztalatokat szeretnénk kamatoztatni a magyar bajnokságba, és ott előrébb jutni. Mindemellett ha ez eredményességgel is párosul az Európa Kupában – tudunk meccset, vagy akár meccseket nyerni – akkor az természetesen mindenki számára nagy öröm lenne. Mindenképpen túl szeretnénk jutni a csoportkörön, és ha az egyszer megvan, akkor sincs megállás, megyünk és dolgozunk tovább.” – fogalmazott a budapestiek szakembere, kitérve arra is, hogy mi a fő csapat céluk nemzetközi porondon.

Ezt követően folytatta gondolatmenetét, hogy az eddigi bajnoki teljesítményből mennyire lehet következtetést levonni a nemzetközi meccsekre, illetve említést tett várakozásairól is a DVTK elleni találkozóval kapcsolatban.

“Lényegében nekünk csak saját magunkkal kell foglalkozni, és fejlődni. Nagyon sok fiatal játékosunk van, akik most épülnek be a csapatba, voltak ugye újonnan érkezők is a nyáron – akiket szintén még jobban be kell építeni – tehát próbáljuk az egész rendszert jobbá tenni. Ez nem egy-két hetes művelet, hanem egy hosszabb folyamat.

Erre próbáljuk majd felhasználni a DVTK elleni mérkőzést is, hogy amit az első találkozón elrontottunk, meg kell próbálnunk kijavítani, és nem elkövetni ugyanazokat a hibákat. Olyan szempontból más lesz ez a mérkőzés a miskolciak ellen – mint egy bajnoki – hogy más szabályok lépnek életbe. Tehát nincs fiatal szabály, ezáltal más lesz a rotáció mindkét oldalon. Természetesen megpróbáljuk magunkból a legtöbbet kihozni, és nyerni szeretnénk hazai pályán.”

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés