Hirdetés
Európa

Rajtol az izraeli élvonal – Krivacevic Tijana a címvédőt erősíti:

:

Hirdetés

A jegyzettebb ligák közül hétfőn Izraelben is elrajtolnak a bajnoki küzdelmek. A Ramla címvédésére van a legnagyobb esély, ráadásul a keretükben Krivacevic Tijana teljesítményét is figyelhetjük.

A 10 csapatos izraeli élvonalban az elmúlt években kialakult erőviszonyok várhatóan az előttünk álló szezonban sem változnak. Ez azt jelenti, hogy a Ramla és az Ashdod versenyfutására van a legnagyobb esély, melybe legnagyobb eséllyel a rutinos játékosokat szerződtető Ramat Hen szólhat bele.

A Ramla Tiffany Mitchell megtartásával húzta a legnagyobbat a holtszezonban. A minden tekintetben vezér amerikai légiós köré a hazai mag megtartásával felépíthető egy ütőképes gárda. Ez is történt, hiszen érkezett Krivacevic Tijana. Mellette pedig Brittany Boyd, Oumou Toure és Aleksandra Gitchenko teszi teljessé a keretét.

Az Asdod ugyan elveszítette az elmúlt évad legeredményesebbjét Danielle Adams-t, de Tiffany Jackson és Chelsea Hopkins megtartása így is nagy fegyvertény volt. Érkezett fiatal játékos Dániából, de a hazai korosztályos válogatottak szintén rendelkezésre állnak. A Ramat Hen Shenise Johnson megszerzésével került a címlapokra, de Allison Hightower is komoly erősítés. Nehéz felmérni a hazai magot, nem lenne azonban meglepetés, ha a két tavalyi döntőst szorongatnák.

A középmezőnyt nézve a Rishon Le-Zion gárdáját érdemes még kiemelni, ahol a Mississippi State centere Sidney Cooks kezdi meg a profi karrierjét. Mellette még Sequoia Holmes és Chelsea Nelson az ismertebb nevek. A negyedik elődöntős helyre akár be is futhatnak.

Fotó: Facebook.com/ligatnashimbasketball

Hirdetés