Hirdetés
Archivum

Rajtol az orosz rájátszás!:

:

Hirdetés

Csütörtökön a negyeddöntõkkel megkezdõdik az Orosz bajnokság rájátszása. Az elsõ kör nem ígér kiélezett csatákat. Minden élcsapat célja, hogy minél gyorsabban lezárják a párharcokat.

Az európai topligák közül az Orosz bajnokság kisebb elmaradásban van. Az alapszakasz március 18-án lezárult, de a csapataik közül a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva az Euroliga nyolcas döntõjében szerepelt, míg a Dinamo Kurszk az Európa Kupa fináléjában volt érdekelt. Ennek megfelelõen a negyeddöntõk csak április 5-én rajtolnak és az idei bajnokság utolsó játéknapját május 1-ben határozták meg. Szükséges esetén a döntõ párharc mindent eldöntõ ötödik találkozóját ekkor bonyolítanák le. Eközben érdemes megjegyezni, hogy a WNBA elõszezonja május 5-én rajtol.

Oroszországban akkora a különbség az elsõ négy csapat, a Jekatyerinburg, a Szpartak Moszkva, a Dinamo Kurszk és a Orenburg, illetve a mezõny többi része között, hogy elképzelhetetlen a meglepetés az elsõ körben. Sokat elmond a helyzetrõl, hogy a Jekatyerinburg szurkolói oldalán már március közepén lehetett jelentkezni idegenbeli túrára az Orenburg elleni elõdöntõre.

Ha a Török bajnokságról azt írtuk, hogy elképesztõ a terhelés, akkor ez az orosz ligára hatványozottan igaz. A Jekatyerinburg például egy napra hazarepült Isztambulból, majd indulhattak is tovább Szentpétervárra, a negyeddöntõre. A párharcokat az elsõ körben úgy bonyolítják le, hogy az elsõ mérkõzést rendezik az alacsonyabban rangsorolt gárda otthonában, majd egy vagy szükség esetén két mérkõzést a magasabban jegyzett csapat csarnokában.


A negyeddöntõk párosításai

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Szentpétervár
Szpartak Moszkva – Dinamo Moszkva
Dinamo Kurszk – Szpartak Noginszk
Nagyezsda Orenburg – Vologda-Chevakata

Hirdetés