Hirdetés
Archivum

Rajzfilmsztárok a Texas A&M játékosainak cipõin:

:

Hirdetés

Legutóbbi mérkõzésükön a Texas A&M nõi kosárlabda csapatának játékosai speciális festésû cipõkben léptek pályára. A játékosok kedvenc rajzfilm-szereplõit festették meg.

Fotó: Twitter.com/AggieWBB/

Fotó: Twitter.com/AggieWBB/

A Texas A&M egykori növendéke, a Minnesota Lynx olimpiai és világbajnok klasszisa volt az ötletgazdája annak az akciónak, melynek keretében egyedi festésû cipõkben léptek pályára péntek hajnalban az idei elsõ konferencia-mérkõzésükön a Texas A&M játékosai. Augustus kiváló viszonyt ápol Salvatore Marcum festõmûvésszel, aki arról (is) híres, hogy világsztárok cipõit egyedi igényekre szabott mintákkal látja el. Többek között a nevéhez köthetõek Floyd Mayweather vagy éppen James Harden speciális festésû cipõi is.

Az eredeti terv az volt, hogy november 29-én, a Texas A&M hagyományos matiné mérkõzésén léptek volna pályára a játékosok a különleges cipõikben. Ezen rendezvény keretében általános iskolások töltik meg a lelátókat a csapat egy kora délutánra idõzített találkozóján. A meccset követõen pedig rászoruló fiatalok kapták volna meg a cipõket. Logisztikai, gyártási és jogi okok miatt ez elmaradt. Végül az NCAA illetékeseivel, illetve az egyetem sportruházati partnerével, az Adidas-szal a SEC Konferencia nyitányára sikerült jóváhagyatni a cipõket.

Fotó: theeagle.com

Fotó: theeagle.com

Salvatore Marcum átlagosan egy pár cipõvel 12 órát dolgozott. Minden minta egyedileg kézzel készült. A játékosoknak elõre le kellett adniuk a listákat kedvenc rajzfilm-figuráikról, amelyek aztán megelevenedtek a cipõkön. A legkülönbözõbb kérések érkeztek. A legnépszerûbb Aja Ellison számára készített Scooby-Doo minta lett, de SpongyaBob Kockanadrág, Toy Story és Tom & Jerry festéssel is találkozunk. A tervek szerint a cipõket tavasszal elárverezik és a befolyt összeget jótékony célra fordítják.

Hirdetés