Hirdetés
Archivum

Raksányi Gyõrben folytatja:

:

Hirdetés

Lehullt a lepel a Gyõr jövõ évi terveirõl. A magyar bajnoknál folytatja pályafutását Raksányi Kritsztina, Quanitra Hollingsworth helyére Chay Shegog érkezik, Edita Sujanovát egy régi ismerõs Ieva Kublina, míg Iva Ciglart a tervek szerint Natalie Hurst váltja.

A Gyõr a következõ évadban is szeretne meghatározó szerepet játszani a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában, illetve néhány éven belül felzárkózna az európai élvonalhoz, s bejutna az Euroliga legjobb 8 csapata közéolvasható a klub honlapján. A gyõriek ezekhez az elképzelésekhez igazították az igazolásokat is.

Ami a helyi hívek számára a legfontosabb hír lehet, hogy az elmúlt évadban bajnoki címet szerzõ keretbõl Simon Zsófia, Rasheed Rita, Laklóth Anna, Semsei Barbara, Õri Györgyi, Nagy Dóra és Nagy-Bujdosó Nóra a következõ évadban is a csapatot erõsíti. Ellenben mindegyik légiós távozik.

Quanitra Hollingsworth Jekatyerinburgban folytatja pályafutását. Helyére a University of North Carolina centere Chay Shegog érkezik, aki az utolsó egyetemi szezonjában 15.6 pontot és 6.9 lepattanót átlagolt. A tehetséges centert a Connecticut Sun draftolta és az idei szezonban már egy tétmérkõzésen is lehetõséget kapott.

A szezon közben sérülés miatt kidõlt Edita Sujanovát Ieva Kublina váltja, aki az elmúlt évadban a Bourges színeiben szerepelt. Kublina az Euroligában 5.6 pontot, 4 lepattanót átlagolt, míg a Francia bajnokságban 4.1 pont és 4.7 lepattanó került a neve mellé.

A horvát válogatott irányító Iva Ciglar Franciaországba tart, helyére az ausztrál Natalie Hurst érkezhet. Hurst legutóbb az Aix-en-Provence gárdáját erõsítette, a Francia bajnokságban 15.5 pont, 3.2 lepattanót és 3.5 gólpassz volt az átlaga. Az ausztrál irányítóval a klub közel áll a megállapodáshoz.

A légiósokon túl a gyõriek legnagyobb fogásának Raksányi Krisztina tûnik, aki Pécsrõl teszi át a székhelyét. Raksányit nem kell bemutatni az olvasóinknak. Az elmúlt évadban – a pécsiek nemzetközi szereplés nélküli szezonjában – a Magyar bajnokságban 10.2 pontot, 4.6 lepattanót és 4.1 gólpasszt jegyzett. Raksányi egy évet írt alá a csapathoz.

Tapodi Péter klubigazgató az UNI Seat Gyõr hivatalos honlapjának elmondta, hogy a keretük még egy fiatal center érkezésével egészülhet ki. A szakmai stáb összetétele pedig nem változik, Füzy Ákos vezetõedzõ munkáját Szentendrei Áron segíti.

Hirdetés