Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztina 10 pontja a Tarbes szerdai felkészülési meccsén:

:

Hirdetés

A Tarbes szerdán az Euroligára készülő Basket Landes vendége volt felkészülési mérkőzésen. Raksányi Krisztináék riválisa érvényesítette fölényét és 70-53-as győzelmet aratott, de ahogy a klub honlapja is fogalmaz: a nagyobb különbség ellenére a Tarbes küzdőszellemét dicséret illeti.

Az első zaragozai mérkőzésen sérülést szenvedő Séréna Kessler nélkül lépett pályára a Tarbes, mely így hétfős rotációval igyekezett felvenni a versenyt. A Landes 11-2-es sorozattal kezdett. Ezt követően Marie Pardon és Ana Tadic pontjaival próbált felzárkózni a Tarbes, de 10 perc után így is 22-9-es hazai előnyt regisztrálhattunk. A második szakaszban 25-17-re felkapaszkodott a Tarbes, ennél közelebb azonban nem került. A félidőben 37-28 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben tovább növelte a differenciát a Landes. A játékrész közepén elérte a 20 egységet a különbség. A záró szakasznak 55-34-ről futottak neki a felek. Nem adta fel a Tarbes és jó távoli dobásokkal egészen 61-48-ig visszajöttek. Ennél közelebb viszont nem kerültek. A hajrában ismét a Landes fölénye rajzolódott ki. A 70-53-as végeredményt hozó találkozón a győztes gárda legjobbja a 16 pontos Katherine Plouffe lett.

Raksányi Krisztina 10 pontot szerzett.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Tarbes hétvégi felkészülési mérkőzése a Lattes Montpellier ellen elmarad, mivel a riválisnál több játékos is pozitív Covid-19 tesztet produkált. Ugyanakkor a Basket Landes és a Tarbes megállapodott arról, hogy vasárnap Orthez városában zárt kapuk mögött ismét összecsapnak.

Eredmény

Basket Landes – Tarbes 70-53 (22-9,15-19,18-6,15-19)

Fotó: tgb-basket.com

Hirdetés