Hirdetés
Archivum

Raksányi Krisztina az M4 Sport reggeli mûsorában:

:

Hirdetés

Szerdán az M4 Sport Sportreggeli címû mûsorának vendége volt Raksányi Krisztina. Az év elsõ napján vált hivatalossá, hogy a válogatott csapatkapitánya az Aluinvent DVTK-nál folytatja pályafutását. Errõl kérdezték a mûsorban.

„December 30-án döntöttem el, hogy a Miskolc mellett teszem le a voksomat. Volt két-három külföldi ajánlat és más magyar ajánlatok is, de a Miskolcé volt a legjobb.” – kezdte Raksányi Krisztina, akit elsõként természetesen a döntés hátterérõl kérdeztek. „Egy nagyon jó francia ajánlatom meghiúsult. Mellette bejött egy török és egy olasz is, de azok a csapatok olyan helyezésekkel álltak a bajnokságban, ami nem volt túl kedvezõ. Azt gondoltam, hogy a Miskolcban van ambíció és potenciál, hogy minél elõbbre oda lehet érni a bajnokságban és ezért döntöttem így.”

A DVTK vezetõedzõje Stefan Svitek nem ismeretlen Raksányi Krisztina számára, hiszen a válogatottban már dolgoztak együtt. Ez is közrejátszott a választásnál, mely mellett eredményességi érvek is szóltak. „A Diósgyõr évek óta próbál olyan csapatot építeni, ami bajnoki éremesélyes és szeretne ott lenni a topcsapatok között. Remélem, hogy ez idén össze is fog jönni. Jó kosárlabdát játszanak és tényleg úgy érzem, hogy a klubban van ambíció.” – fogalmazott Raksányi, aki az interjúig két edzésen vett részt. Az elsõ benyomásai kedvezõek, de teljes kerettel még nem tudtak edzeni. „Eddig nagyon jó. Volt egy amerikai játékos, Kirby Burkholder, aki tegnap tért vissza a szünetbõl. Van még egy amerikai játékos, aki ma fog érkezni. Akkor lesz teljes a csapat.”

Raksányi Krisztina csapatkapitányként az év végi válogatott összetartást is értékelte a beszélgetésben: „Az nagyon jól sikerült, mindenki nagyon élvezte és várta ezt a decemberi összetartást. Nagyon összetartó a társaság idén, aminek megvan az eredménye. Mindenki várja ezeket a foglalkozásokat és februárban is mindenki szeretne bizonyítani.”

A teljes beszélgetés megtekinthetõ ITT

Hirdetés