Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztina csapata idegenben, a Tango Bourges ellen lép pályára:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

Hirdetés

November 3-án szerdán megkezdik az Európa Kupa visszavágó mérkőzéseit Raksányi Krisztináék is. Az ötödik forduló alkalmával a CDB Clarinos Tenerife csapata ezúttal idegenbe méri össze erejét a Tango Bourges együttesével.

November 3., szerda
20:00 Tango Bourges – CDB Clarinos Tenerife
Bourges, Palais des Sports du Prado

Ahogy arról oldalunkon is beszámoltunk, az Európa Kupában a Tenerife előzőleg 74-66-ra maradt alul hazai pályán a BCF Elfic Fribourg együttesével szemben, amikor is Raksányi Krisztina 28 perc alatt 7 pontot, 1 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett. Ahogy arról szintén említést tettünk, Raksányiék kerete változott, hiszen megérkezett Megan Walker, így Paola Ferrari pedig távozott a csapatból. Szombaton este a spanyol élvonal színeiben is pályára lépett a CDB Clarinos Tenerife, akkor pedig 62-53-ra maradtak alul az Araski otthonában.

Raksányiék következő ellenfele az Európa Kupa első visszavágóján a Tango Bourges csapata lesz. Egy nagyon kiélezett találkozóra számíthatunk, hiszen míg a Bourges együttese veretlen, addig a Tenerife számára ez a győzelem jelenthetné a továbbjutást a nyugati csoportból. A francia klasszis viszont nem fogja könnyen adni a bőrét.

Saját bajnokságukat tekintve a Bourges jelenleg a tabella 10. helyén áll két vereséggel, illetve két győzelemmel. Ezzel ellentétben viszont az Európa Kupa sorozatában veretlennek bizonyult, a Tenerife, a Sassari és a Fribourgh együttese ellen is győzelmet arattak. A fentiekben megemlített keretváltozáson kívül egy játékosuk esett még ki, aki nem fog pályára lépni Raksányi Krisztináék ellen sem. A csapat irányítója, Alix Duchet a csütörtöki játéknapon – a Banco Sardegna Sassari ellen – súlyos meniszkusz sérülést szenvedett, amiért a héten műtét vár rá. Duchet kiesése nagy veszteséget jelenthet a Bourges számára, hiszen az elmúlt mérkőzéseket tekintve eddig átlagban 12.3 pontot, 3 lepattanót és 2.7 gólpasszt ért el, alig 22 perces átlag játékidő alatt. Ezen kívül az együttes egy hete nem játszott semmiféle tétmérkőzést, ami szintén csak hátrányba helyezi őket Raksányi Krisztináékkal szemben.

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

 

 

 

Hirdetés