Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana csapata is idegenben lép pályára:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton a spanyol élvonalban Raksányi Krisztinának, az olasz első osztályban Krivacevic Tijanának is szurkolhatunk.

Szombaton 19 órától a spanyol élvonal 5. fordulójában a CDB Clarinos Tenerife a Baxi Ferrol vendége lesz. Múlt héten a tenerifei gárda hazai pályán 70-66-os vereséget szenvedett a Casademont Zaragoza együttesétől.  A vereség ellenére Raksányi Krisztina kiemelkedő teljesítményt nyújtott: 29 perc alatt 18 pontot, 2 gólpasszt és 1 lepattanót jegyzett. A mezőnyből a 8 kísérletéből 6 sikeresnek bizonyult. A teljesítmény-indexe 18-as lett, amivel a forduló válogatottjába is beválasztották.

Ezt követően a Tenerife az Európa Kupában is megkezdte szereplését, ahol a Bourges gárdájával szemben maradtak alul 80-79-re. Raksányi Krisztina ekkor 24 perc alatt 8 pontot és 2 gólpasszt jegyzett. A magyar válogatott játékossal a minap készítettünk egy részletes interjút, melyben a szezon első tapasztalatait beszéltünk át. Az aktuális riválisuk a Ferrol két győzelemmel és két vereséggel rendelkezik. A Campus Prometét és a Spar Gran Canariát verték, a Cadi La Seu-tól és a Leganes-től kikaptak. Jelenleg az amerikai centerük Jenna Allen a legeredményesebb, de ki kell emelni a saját nevelésű játékosukat Natalia Rodriguez-t, aki a négy meccsen 10.3-as pontátlagot hozott össze.

Fotó: Costruzioni Italia Broni

Olaszországban szombaton 20 óra 30 perctől a Costruzioni Italia Broni az E-Work Faenza otthonában lép pályára. Krivacevic Tijanáéknak nem volt szerencséjük a sorsolásnál, mert előbb a Reyer Venezia, majd a Passalacqua Ragusa gárdájával játszottak. Mindkét klub egészen más célokért küzd. A Faenza elleni összecsapás azért is lesz különleges, mert a rivális tudásban jóval közelebb áll. A Reyer Venezia ellen 33 perc alatt 18 pontot és 11 lepattanót szerzett Krivacevic Tijana. Ezen felül 4 gólpasszt és 3 szerzett labdát is rögzítettek a statisztikai lapjára. A Ragusával vívott összecsapáson 14 ponttal, 7 lepattanóval és 2 gólpasszal zárt.

A Faenza is nyeretlen még idén. Ők előbb az Akronos Moncalieri-től, majd a Allianz Geas Sesto San Giovanni-től kaptak ki. A keretükből a magas posztot nézve a nigériai Pallas Kunaiyi-Akpanah-t kell kiemelni, míg a legismertebb egyéniségük a rutinos bedobó Jori Davis.  Nagy lehetőség előtt áll a Broni, hogy megszerezze első sikerét, de idegenben nem lesz egyszerű feladat. A két csapat még hiányos keretekkel szeptember elején felkészülési mérkőzésen találkozott és akkor a Faenza 74-50-es győzelmet aratott.

Menetrend, élő statisztika

Liga Femenina Endesa
19:00 Baxi Ferrol – CDB Clarinos Tenerife – ÉLŐ STATISZTIKA

Techfind Serie A1
20:30 E-Work Faenza – Costruzioni Italia Broni – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés