Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztina – Európa Kupa rajt előtt a CDB Clarinos Tenerife:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife / Facebook

Hirdetés

Október 13-án szerdán Raksányi Krisztináék számára is megkezdődnek a Európa Kupa párharcok. Az első forduló alkalmával a CDB Clarinos Tenerife hazai pályán fogadja a Tango Bourges csapatát, este 20:30-tól.

Október 13., szerda
20:30 CDB Clarinos Tenerife – Tango Bourges
Santa Cruz de Tenerife, Quico Cabrera Arena

A tavalyi évből kifolyólag a Tango Bourges neve már ismerősen csenghet, hiszen a Sopron Basket egyik ellenfele volt az Euroliga során. Idén a Famila Schio otthonában játszották az EL selejtezőt, mivel ott másodikak lettek, így az Európa Kupában folytatják a versenyzést.

A Bourges-nál csak két változás történt a tavalyi évhez képest. Távozott a klubtól Alexia Chartereau és Magali Mendy. A kiváló francia válogatott center eligazolása nagy érvágás, hat Euroliga találkozón 31.5 perc alatt 13.3 pontot, 7.7 lepattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt tavaly. A helyét Endy Miyem vette át, aki a Carolo Basket csapatától tért vissza. Ezt megelőzően kilenc éven át már erősítette a Bourges-t. Magali Mendy helyére pedig Keisha Hampton került, aki a CCC Polkowice színeiben átlagban 18 pont, 6 lepattanós szezont szállított Lengyelországban.

A klubnál úgy futottak neki a csapat kialakításának, hogy többen élő szerződéssel rendelkeztek a 2021/2022-es évadra is. A lejáró szerződésű játékosaik közül pedig Elodie Godin, Elin Eldebrink, Kristen Mann, Alix Duchet és Sarah Michel is hosszabbított. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy semmit nem akartak kockáztatni és nem vágtak bele az ismeretlenbe új felállásban. WNBA-s játékosban pedig az időpont ütközések miatt nem is gondolkoztak.

A Bourges-nál vegyes érzésekkel tekinthetnek az elmúlt évadra. Sokat küzdöttek a Covid miatti leállásokkal. Nem nyertek trófeát és az Euroliga csoportjukból sem jutottak tovább, annak ellenére, hogy buborék házigazdái voltak. A bajnoki alapszakaszban 20 győzelemmel és két vereséggel az élen zártak, ami sokat ért utólag. Ugyan a bajnokságot lezáró négyes döntőn elbukták az elődöntőt, de végül ezzel a harmadik francia Euroliga-helyet megkapták.

Fotó: Bourges Basket Officiel / Facebook

Ami Raksányi Krisztina együttesének (CDB Clarinos Tenerife) 2020/ 2021-es Európa Kupás szereplését illeti, 3-1 az eddigi győzelem-vereség arányuk. A Tenerife 2020 decemberében lépett pályára a belga Kangoeroes Basket Mechelen csapata ellen, és 90-84-es győzelmet arattak, mellyel feljutottak a főtáblára. Ezt követően, 2021 januárjában három mérkőzés következett számukra – melyeken már Raksányi Krisztina is szerepet kapott – melyek közül az első találkozón a francia Carolo Basket gárdáját fogadták, és 59-77-es arányban maradtak alul, majd győzedelmeskedtek előbb a La Roche Vendee Basket, aztán pedig a Lointek Gernika Bizkaia csapata ellen. Ezzel a két győzelem, egy vereség aránnyal a csoportjuk harmadik helyén végeztek a Carolo Basket és a Gernika után, így nem jutottak be a Play-offs-ba.

Idén Raksányiék együttese automatikusan kvalifikált a nemzetközi versenyen való szereplésre. A G-csoportba kerültek össze a svájci BCF Elfic Fribourg, az olasz Banco Sardegna Sassari és a francia Tango Bourges csapataival, melyek közül az utóbbi ellen lépnek pályára előszőr, október 13-án szerdán.

Fotó: CDB Clarinos Tenerife / Facebook

Hirdetés