Hirdetés
Magyarország

Raksányi Krisztina várakozásai a Hollandia elleni mérkőzés előtt:

:

Hirdetés

Szombaton 18 órától Hollandiával vív Európa-bajnoki selejtezőt a magyar válogatott. A nemzeti csapatunk Facebook oldalán Raksányi Krisztina beszélt a várakozásairól.

“Nagyon együtt vannak. Az látszik, hogy nagyon jó csapatot alkotnak. Szinte mindenki ugyanolyan magas. Egyetlen kiugró játékosuk van centerposzton, Emsese Hof, aki elég magas szinten kosárlabdázik. Rá nagyon kell figyelni. A többség 3×3-as kosárlabdát játszik itt Hollandiában. Azt hiszem, hogy jobb csapat vagyunk, de azt meg is kell mutatni a pályán.” – jellemezte a riválist Raksányi Krisztina.

A hollandok szerdán 84-64-re alulmaradtak  Szlovákiával szemben.

Elsősorban jobban kell akarni a győzelmet, mint a hollandok. Védekezésben nagyon agresszívnak kell lenni. Ki kell használni, hogy nálunk vannak posztok, vannak centereink, akiknek be tudjuk adni a labdát, akiknek előnyeik lehet lent az alsó poszton és csapatként jól kell funkcionálni.

– mondta arról, hogy a csapatkapitány, hogy miben látja a győzelmi esélyek kulcsát.

Több hiányzója is van a válogatottunknak, ami új helyzetet teremtett a felkészülés kezdetén. “Azzal, hogy ki nincs itt – nyilván jól lenne, ha velünk lennének, sokkal többet segítenének – nekünk nem szabad foglalkozni. Az első két-három napban kicsit meg voltunk zavarodva, főleg, hogy két kezdőjátékosunk hiányzik Határ Bernadett és Studer Ágnes személyében. Utána az edzéseken, az edzőmérkőzésen pótoltuk a hiányzókat és azt gondolom, hogy jól meg is oldottuk.” – összegzett Raksányi Krisztina.