Hirdetés
Archivum

Raksányi Krisztina várakozásai a negyeddöntõ elõtt:

:

Hirdetés

Csütörtökön 12 óra 30 perctõl Nagy-Britanniával vív negyeddöntõt a 2019-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A találkozó elõtt a Magyar Rádió Sportvilág címû mûsorában Raksányi Krisztina vázolta a várakozásait.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A beszélgetés elején arról kérdezték Raksányi Krisztinát, hogy nagy Világversenyekhez képest viszonylag hosszú pihenõje volt a csapatunknak és ennek milyen hatásai lehetnek. „Ez a harmadik Európa-bajnokságom és még soha nem fordult elõ olyan, hogy három-négy nap szünet lett volna két meccs között. Nem szabad leengedni, folyamatosan gondolunk a következõ feladatra. Én személy szerint például egyedül is videózok. Próbáljuk egymást is tûzben tartani. Sokat beszélgetünk a britekrõl, szeretnénk gyõzni mindenképpen.” – mondta a Gyõr játékosa, aki ezt követõen a védekezés fontosságát hangsúlyozta:

„A védekezés lesz a kulcs szerintem. A Montenegró elleni mérkõzésüket néztük meg közösen, ahol nem az dominált. Nekünk viszont az lehet a nagy erõsségük, az olaszokat is erre építve tudtuk legyõzni. Nem szabad õket lebecsülni. Jól támadnak, de nem olyan hosszú a kispadjuk. Ha agresszívak vagyunk, kimegyünk egész pályára, akkor remélhetõleg el fognak fáradni a meccs végére.” – összegzett Raksányi Krisztina, akinek ismét kulcsfontosságú védõ feladatai lehetnek.

„Még nem beszéltük meg, hogy melyik kulcsemberüknek, de valamelyiknek biztosan meg kell keserítenem az életét. Erre is fogunk készülni, nagyon szeretem az ilyen feladatokat. Remélem jól fogok teljesíteni és akkor a csapatnak is könnyebb lesz. Jól mûködnek, jól ismerik egymást. Nagyon sok egy-egyet játszanak és abból osztják ki a labdákat, ezeket pedig jó százalékkal be is dobják. Abban reménykedem, hogy Montenegró ellen kidobták magukat és talán ellenünk nem fognak ilyen jól dobni. Ha keményen védekezünk, a mezõnyszázalékuk is lejjebb fog menni.”

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Raksányi Krisztina szerint nem szabad az olasz vagy a szlovén meccsel összehasonlítani a negyeddöntõt. „Más kosárlabda kultúra, mert az olaszok és a szlovénok – még ha a mi egymás elleni meccsünkön ez nem is látszódott – játékában a védekezés dominál. Az angoloknál inkább a támadás, de az utóbbi évekhez képest valóban sokat fejlõdtek. Mostani eredményeik is ezt mutatják.”

Szerencsére a csapatban komoly sérült nincs, így összességében kedvezõ elõjelekkel készülnek az óriási téttel bíró találkozóra a magyar lányok. „Az én bokám hónapok óta ilyen, szoktam is mondani Norbinak, amikor kérdezi hogy vagyok,: szólok, ha majd jól leszek. Fizikálisan mindenki rendben van, nincs sérült. Szükség van erre a napi két edzésre, hogy formában maradjunk, de a többi idõt regenerálódással töltjük itt Belgrádban.” – mondta Raksányi Krisztina, aki az alábbi gondolatokkal zárta a mérkõzést felvezetõ interjút:

„Mindenképpen nekik lehet ugrani keményen, fõleg védekezésben. Szerintem meg fogjuk törni õket védekezésben. Most azt, hogy a mérkõzés elején, közepén vagy a csak a végjátékban, így elõre nem tudom megmondani. Ez éppen a pillanatnyi formától függ, de keménynek kell lenni fizikálisan.”

Hirdetés