Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztináék a lehető legnehezebb ellenféllel találkoznak:

:

Hirdetés

A spanyol élvonalban szombaton este a Ciudad de la Laguna a Salamanca otthonában lép pályára. Raksányi Krisztináékra a veretlen listavezető ellen komoly teszt vár.

A Tenerife sorozatban három elveszített találkozót követően két fontos sikert aratott. A Quesos El Pastor együttesét 91-60-ra verték. Ekkor Raksányi Krisztina 19 perc alatt 10 ponttal, 2 lepattanóval és 3 gólpasszal segítette győzelemhez a csapatát. Csütörtökön a 23. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Campus Promete vendégei voltak és 66-61-es sikert arattak. Ezen a találkozón a magyar légiós 18 perc alatt 2 pontot és 5 gólpasszt ért el.

A Salamanca – a Sopronhoz hasonlóan – extra szezont fut és minden porondon veretlen. Nem találtak legyőzőre az Euroliga csoportkörében. A bajnokságban pedig szintén hibátlanok, ami a spanyol élvonalban óriási szó. Vannak azért szorosabb meccseik. Az elmúlt egy hónapot nézve az IDK Gipuzkoát hosszabbítás után 80-76-ra verték, a Zaragozát 77-71-re múlták felül Roberto Iniguez tanítványai. A Salamancánál is volt egy változás a válogatott szünetben. A sérült Marica Gajic pótlására Bella Alarie-t szerződtették.

Óriási bravúr lenne a Tenerifétől a Salamanca megszorongatása. November végén 84-55-re kaptak ki tőlük. Erőpróbának viszont a jövő heti Spanyol Kupa előtt mindenképpen ideális állomás.

ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés