Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztináék és Krivacevic Tijanáék is hazai pályán játszanak:

:

Hirdetés

A teljes magyar bajnoki forduló mellett a spanyol és az olasz élvonalra is érdemes kitekinteni vasárnap. Raksányi Krisztina és Krivacevic Tijana szereplését is követhetjük.

A CDB Clarinos Tenerife magyar idő szerint 20 órától az Ensino Lugót fogadja. Két fontos idegenbeli siker után van a Tenerife. Múlt héten a bajnokságban a Baxi Ferrol-t verték, majd az Európa Kupában a Banco Sardegna Sassari otthonában ünnepelhettek sikert. Akkor Raksányi Krisztina közel 35 perc alatt 10 ponttal, 8 gólpasszal és 5 lepattanóval vette ki a részét a győzelemből. Az a találkozó Kaela Davis nagy meccse volt, aki 31 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát ért el. A forduló legjobb ötösébe is beválasztották.

Az Ensino Lugo a Teneriféhez hasonlóan két győzelemmel és három vereséggel rendelkezik a bajnokságban. Ennek megfelelően óriási a tét, hiszen a győztes nagy lépést tesz a középmezőnyhöz való felzárkózás felé, míg egy újabb vereség komoly lépéshátrányt hozna. Az Ensino Lugo nincs jó formában, az utolsó öt meccsükből négyet elveszítettek. Csütörtök este az Európa Kupában hazai pályán Kangoeroes Basket alakulatától kaptak ki. Több sérülés is hátráltatja a munkájukat. Csütörtökön például mindössze hét bevethető játékossal léptek pályára. Két egykori korosztályos válogatott játékos, Helena Oma és Georgina Bahi a legismertebbjeik, míg Chatrice White személyében egy 25 éves amerikai centerük van. A legnagyobb név a vezetőedző Miquel Angel Ortega, aki hosszú időn át irányította a Salamancát.

Az olasz élvonalban 18 órától a Costruzioni Italia Broni a vendége a Lucca lesz. Az első három forduló nem hozott sikert a Broni alakulatának. Ugyanakkor Krivacevic Tijana 16.3 pont, 7.3 lepattanó, 2.3 gólpassz átlaga több, mint előremutató egy visszatérő évben. Lapunkban is kiemeltük, hogy jelenleg a mezőny legeredményesebbjei között szerepel. Múlt héten Faenzában 78-70-es vereséget szenvedett a Broni. Szűk rotációval vívta meg azt a rangadót a Broni, mely során Krivacevic Tijana mellett még hárman értek el kétszámjegyű pontot. Nina Dedic 13 pont, 11 lepattanós dupla-duplát jegyzett.

A Lucca egy győzelemmel és két vereséggel rendelkezik. A Ragusától és a Reyer Veneziától kikaptak, de az Akronos Moncalierit megverték. Két amerikai, Blake Dietrick és Sydney Wiese, illetve a lengyel válogatott Agnieszka Kaczmarczyk köré épül a keretük. A jó légiósok mellett egy fiatal olasz mag formálódott. Nem lesz könnyű feladatuk Krivacevic Tijanáéknak.

Menetrend, élő statisztika

Liga Femenina Endesa
20:00 CDB Clarinos Tenerife – Duran Maquinaria Ensino – ÉLŐ STATISZTIKA

Techfind Serie A1
18:00 Costruzioni Italia Broni – Gesam Gas e Luce Le Mura Lucca – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés