Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztináék fontos bajnokit vívnak:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa szereplés után vasárnap este már a spanyol bajnokságban lép pályára a Tenerife. Raksányi Krisztináék az Ensino Lugo együttesét fogadják. A Tenerife 11 győzelemmel és 10 vereséggel rendelkezik, míg az Ensino Lugo 10 győzelemmel és 11 vereséggel. A rendkívül sűrű középmezőnyben óriási a tét mindkét fél számára.

A Tenerife két győzelemmel és egy vereséggel zárta az Európa Kupát. Bár a hármas körbeverésből nem jutottak tovább, de a teljesítményükkel elégedettek lehetnek. Magyar szempontból pedig örömteli, hogy Raksányi Krisztina sok lehetőséget kapott. A Carolo Basket ellen 24 perc alatt 9 pontot és 5 gólpasszt jegyzett. A Roche Vendee elleni sikerből 10 ponttal, 6 gólpasszal és 3 lepattanóval vette ki a részét. Pénteken a Gernika legyőzése során 23 perc alatt 5 pont és 1 lepattanó került a statisztikai lapjára.

Nem könnyű ez a januári időszak a csapatoknak. A Tenerife kilenc napon belül ötödször lép pályára. Az Európa Kupa előtt pénteken Gironában szerepeltek. A három Európa Kupa csoportmeccsen csapatszinten 72.8 pontot, 36.3 lepattanót és 13.0 gólpasszt átlagoltak. Komoly visszajelzés, hogy nemzetközi szinten is pályára tudták tenni a bajnoki formájukat, sőt még rá is pakoltak. Ez lendületet adhat a bajnoki alapszakasz hajrájára.

Hirdetés