Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztináék francia riválissal találkoznak az Európa Kupa rájátszásában:

:

Fotó: CDB Clarinos Tenerife

Hirdetés

Szerdán megkezdődik az Európa Kupa rájátszása. Raksányi Krisztina csapata, a Tenerife a francia Villeneuve d’Ascq gárdájával mérkőzik.

A két gárda finoman szólva is eltérő karakterű szezont fut idén. A Villeneuve d’Ascq az Európa Kupa csoportkört követően az összesített tabella 5. helyén zárt, míg a Tenerife a 28. pozíciót szerezte meg. Hazája bajnokságában Raksányi Krisztina csapata jelenleg sereghajtó. Franciaországban a Villeneuve d’Ascq a dobogó harmadik fokán áll, 6 győzelmet és 3 vereséget jegyeztek.

A Tenerife edzőváltáson esett át. Az új szakvezető Juan Carlos Afonso ‘Foncho’ vezetésével a hétvégén bravúrgyőzelmet értek el a Cadi La Seu ellen. Raksányi Krisztina remek teljesítménnyel 34 perc alatt 11 pontot és 2 lepattanót jegyzett a 61-58-as diadal alkalmával. Ez mindenképpen új lendületet adhat a csapatnak, melyre szükség is lesz. A Tenerife fennállása során először szerepel nemzetközi kupasorozat rájátszásában. Emlékezhetünk rá, hogy a csoportkör utolsó fordulójában Svájcban 19 pontos hátrányból felállva mentették egy olyan kis különbségű vereségre a meccset, amely esélyt teremtett a rájátszásba kerülésre.

A  Villeneuve d’Ascq-nak számolgatnia nem kellett. Egyetlen vereségük volt a csoportkörben, amit a Tarbes-tól szenvedtek el. Extra szezonjuk van, ők átlagolták a legtöbb lepattanót csapatszinten a sorozatban. A legjobbjuk Kariata Diaby 12.8 pont és 8.5 lepattanó átlaggal. Olyan rutinos légiósokat sorakoztatnak fel, mint Jolene Anderson,  Jillian Harmon vagy Sandra Ygueravide, akit Győrből vagy éppen a 3×3-as szakágból a magyar szurkolók is jól ismerhetnek. Bár eddig a rutinról írtunk, de náluk szerepel Janelle Salaun, akit az elmúlt években nyaranta korosztályos válogatottakban is láthattunk és nagy ígérete a 2001-es francia generációnak. Ezt az Európa Kupában egy 9.8 pont, 7 lepattanó átlaggal bizonyította is.

Természetesen nagy favorit a párharcban a Villeneuve d’Ascq, ezt nem szabad elvenni tőlük. Ettől függetlenül bízzunk benne, hogy a Tenerife megindult felfelé. Raksányi Krisztináék tudják ugyanazt a szervezett, pontos és versenyképes játékot nyújtani, mint a hétvégi bajnokijukon. Ezzel pedig olyan eredményt kialakítva, hogy nyílt legyen a jövő heti visszavágó.

A 20 óra 30 perckor kezdődő találkozó ÉLŐ STATISZTIKÁJA ITT követhető, ÉLŐ VIDEÓJA IDE KATTINTVA érhető el.

Hirdetés