Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztináék közvetlen riválissal, Krivacevic Tijanáék Euroligás csapattal találkoznak:

:

Hirdetés

Szombaton a spanyol élvonalban Raksányi Krisztinának, míg az olasz első osztályban Krivacevic Tijanának szurkolhatunk.

A spanyol bajnokságban 18 órától az Araski vendége lesz a Tenerife. Raksányi Krisztináék közvetlen riválishoz látogatnak. A Tenerife két győzelemmel és négy vereséggel rendelkezik, míg az Araski 3/3-as mutatót tudhat magáénak. Mindkét csapat elveszítette utolsó két mérkőzését, így egy siker új lendületet adna számukra. Nem véletlen, hogy a Tenerife honlapja kulcsfontosságú meccsként harangozta be ezt a bajnokit.

A Tenerife legutóbb nagy előnyt leadva az Ensino Lugótól kapott ki 59-57-re. Azóta megérkezett Megan Walker, míg Paola Ferrari távozott és éppen az Ensino Lugóhoz igazolt. Megan Walker a szerdai Európa Kupa mérkőzésen 13 ponttal debütált. A Tenerife azonban 74-66-ra alulmaradt hazai pályán. Raksányi Krisztina 28 perc alatt 7 pontot, 1 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett. Kaela Davis volt a legeredményesebbjük, 31 ponttal zárt. Az Araski egy nagyon fizikális csapat, így rendkívül küzdelmes meccs előtt állnak Raksányi Krisztináék. 40 percen át maximális koncentrációra lesz szükség.

Az olasz élvonalban a Broni, Krivacevic Tijanával a soraiban a Famila Schio otthonában lép pályára. A Gesam Gas e Luce Le Mura Lucca 56-48-as legyőzésével megszerezte idei első sikerét az elmúlt fordulóban a Broni. Krivacevic Tijana 32 perc alatt 7 ponttal és 7 lepattanóval vette ki a részét a sikerből. A Schio az olasz bajnokságban veretlen, nemzetközi porondon viszont 1 győzelemmel és 3 vereséggel állnak az Euroliga csoportjukban. Szerdán kellemetlen meglepetés érte csapatukat, amikor a Gdynia otthonában alulmaradtak. Sandrine Gruda 14, Giorgia Sottana 13 és Kim Mestdagh 12 egységig jutott a 71-67-es vereség alkalmával. Az elveszített lepattanócsata és a 14 eladott labda könyörtelenül megbosszulta magát.

A Broni múlt héten ugyan szűk rotációval játszott, de a festéket uralta a Lucca ellen és 22 pontot értek el onnan. Második esélyből is szereztek 9 pontot. Ezen felül értékesítettek hat triplát. A döntő pillanatokban pontosabbnak bizonyultak. Ahhoz, hogy a Schio otthonában legyen esélyük szoros eredményre, a festékben hasonlóan extra teljesítményre lesz szükségük és távolról is pontosnak kell lenniük.

MENETREND, ÉLŐ STATISZTIKA

Liga Femenina Endesa
18:00 Kutxabank Araski – CDB Clarinos Tenerife – ÉLŐ STATISZTIKA

Techfind Serie A1
19:00 Famila Schio – Costruzioni Italia Broni – ÉLŐ STATISZTIKA

Hirdetés