Hirdetés
Európa

Raksányi Krisztináék Valenciában a Spanyol Kupán szerepelnek:

:

Hirdetés

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Valenciában a Spanyol Kupa nyolcas döntőjét. A Ciudad de La Laguna Tenerife, Raksányi Krisztinával a soraiban, a Lointek Gernika csapatával mérkőzik a negyeddöntőben.

Március 4., csütörtök – negyeddöntők
17:30 Spar Girona – Movistar Estudiantes (B)
20:30 Perfumerías Avenida – Durán Maquinaria (A)

Március 5., péntek – negyeddöntők
17:30 Lointek Gernika – Ciudad de La Laguna (D)
20:30 Valencia Basket – IDK Euskotren (C)

Március 6., szombat – elődöntők
13:00 “B” negyeddöntő győztese – “A” negyeddöntő győztese
16:30 “D” negyeddöntő győztese – “C” negyeddöntő győztese

Március 7., vasárnap
13:30 Döntő

Amióta átálltak Spanyolországban a hatos, majd a nyolcas döntős formátumra, először szurkolhatunk magyar játékosnak. Raksányi Krisztina előtt 2013-ban követhettünk utoljára magyar lányokat a sorozatban. Akkor a zamorai Final Four végén a Rivas Ecopolis Honti Kata és Vajda Anna aktív közreműködésével elhódította a trófeát.

A sorsolást vegyes érzésekkel értékelhette a Tenerife. Egyik oldalról a tabella 4. helyén álló Lointek Gernika brutálisan nehéz ellenfél, másikról viszont a kiemeléses rendszer miatt az első négyből gyakorlatilag az egyetlen reálisan verhető. A Salamanca, a Girona vagy éppen a házigazda Valencia kiemelkedik a spanyol mezőnyből.

Fotó: FIBA.Basketball

A Tenerife jelenleg hetedik a tabellán és ezt a pozíciót a számok is megerősítik. A különböző statisztikai mutatók átlagának rangsorában a 7-8. pozíciót foglalják el. Az eddigi bajnoki meccseken 67 dobott és 71.6 kapott pontot átlagoltak. A lepattanóik átlaga 30.0, a gólpasszoké 11.3. A duplákat 47.4%-kal, a triplákat 29.1%-kal értékesítik.

Raksányi Krisztina eddig nyolc bajnoki mérkőzésen 7.0 pontot, 1.4 lepattanót, 1.6 gólpasszt és 2.5-ös VAL-t átlagolt.

A két csapat ugyanitt Valenciában az Európa Kupa buborék utolsó játéknapján találkozott. Azon a január 22-i estén 61-60-ra nyert a Tenerife. Ez nem volt elég a továbbjutásukhoz. A Gernika és a Carolo Basket lépett tovább. Azon az összecsapáson a Gernika ugyan nyerte a lepattanócsatát, de kiválóan védekeztek Raksányi Krisztináék. A Gernikát 22 eladott labdába kényszerítették bele és ebből 25 pontot értek el. Volt a csapatnak 12 indításos pontja és a duplákat 51%-al értékesítették.

A Tenerife kerete változott a napokban. Asia Taylor családi okok miatt kérte szerződése felbontását. Egy közeli hozzátartozója az Egyesült Államokban nagyon beteg. A csapat hétfőn tartotta médianapját és akkor bemutatták az új mezeket is. A másik oldalon a Gernikának nincsen szerencséje a sorsolással és a járványhelyzettel. A legkevesebb meccset ők játszották, mindössze 23-nál tartanak. A Salamanca vagy éppen a Tenerife 27-nél. Ebből Raksányi Krisztina csapata 13-at nyert meg és 14-et veszített el.

A Gernika és a Tenerife összehasonlító statisztikája az alábbiakban látható. Szinte minden mutatóban a Gernika fölénye rajzolódik ki, de kupahelyzetben, ahogy az Európa Kupában is láthattuk, egy meccsen bármi történhet.

Hirdetés