Hirdetés
Európa

Rangadók az európai topligákban:

:

Fotó: CBK Mersin

Hirdetés

A válogatott szünet előtt pénteken és szombaton több európai topligában is fontos mérkőzéseket rendeznek.

A hétvége csúcsrangadójára pénteken este kerül sor, amikor a spanyol bajnokság két veretlen csapata méri össze az erejét. A Valencia fogadja a Salamancát. Ezen két gárda vívta szeptemberben a spanyol Szuperkupa döntőjét. Akkor simán nyert a Valencia, de azóta a salamancai keret is kiegészült. Roberto Iniguez tanítványai egészen a keddi prágai fiaskóig veretlenek voltak nemzetközi porondon. A Valencia az elbukott Euroliga selejtező után címvédőként ismét az Európa Kupában szerepel, ahol négy győzelemmel már kivívta a továbbjutást. Ez az 5. fordulóból pótolt összecsapás és a hétvégén több mérkőzést Spanyolországban nem rendeznek.

Törökországban pénteken és szombaton teljes fordulót bonyolítanak le. A Fenerbahce már péntek kora délután letudta a rá váró feladatot és a papírforma szerint 72-58-ra nyert a Besiktas otthonában. A nagy rangadót itt szombaton rendezik, amikor a még veretlen CBK Mersin a Galatsaray-t látja vendégül. Yvonne Turnernék a héten negyedik sikerüket ünnepelhették az Európa Kupában és ezzel továbbjutottak a csoportjukból. A Galatasaray pedig Gironában nyert fontos meccset az Euroligában. A Sopron mögött a B-csoport második helyéről fordulnak a válogatott szünetre.

Olaszországban a figyelem középpontjában a Famila Schio és a Ragusa csatája áll. A Schio az egyetlen veretlen a mezőnyben és Sandrine Grudáék a Fenerbahce legyőzéséből is erőt meríthetnek. A Ragusa is mindössze egyetlen vereséggel rendelkezik. A Reyer Venezia Faenzában lép pályára. Az új vezetőedző Andrea Mazzon debütál a kispadon. Rossz sorozatban vannak a velenceiek, a Bolognától elszenvedett múlt heti pofon után az Euroligában az MBA Moszkvától is kikaptak. Krivacevic Tijana csapata a Broni pedig a Campobassót látja vendégül.

Franciaországban az Euroliga csapatok közül a Basket Landes a Hainaut Basket alakulatával méri össze az erejét. A Lattes Montpellier a Landernau otthonában szerepel. Az egyre jobb formába lendülő Lyon a Roche Vendee ellen folytathatja jó sorozatát, míg a listavezető Carolo Basket a Charnay-t fogadja.

Hirdetés