Hirdetés
Archivum

Rangadók hétvégéje! – 3. felvonás:

:

Hirdetés

A harmadik, egyben utolsó olyan hétvége következik a Magyar bajnokságban az idei naptári évben, amikor az élcsapataink egymással mérik össze az erejüket. Vasárnap 16 órától Pécs-Sopron örökrangadóra kerül sor, míg 18 órától a Gyõr fogadja a Zalaegerszeg együttesét.
 

A Pécs-Sopron párharc minden körülmények között egy intézmény a magyar nõi kosárlabdázásban, talán ezzel a mondattal lehetne felvezetni a két klub vasárnapi összecsapását. Az erõviszonyok ezúttal egy kicsit mást mutatnak, mint a korábbi években, de akárhogy nézzük, egy parázs rangadóra van kilátás.

A Sopron komoly sikerélmény után esélyesként utazik Pécsre. Székely Norbert együttese az Euroligában a rájátszásba kerülés szempontjából kulcsfontosságú találkozón a Tarbes otthonában diadalmaskodott. Ráadásul idén másodszor nyertek olyan körülmények között rangadót Fûrész Diáék, hogy a végjátékban be tudták darálni ellenfelüket. Ez pedig bizakodásra adhat okot a bajnoki címvédõnél, nemcsak a vasárnapra tekintettel, hanem a szezon egészét nézve is.

A rangadó végkimenetelét illetõen sok múlhat a fejeken. Nem véletlen, hogy Székely Norbert többször is elmondta, nem szabad kiindulni a gyõriek nagy arányú pécsi gyõzelmébõl és szoros mérkõzésre számít. Bár minden a vendégek mellett szól a rangadó kapcsán, azt a hibát nem követheti el a Sopron, hogy tudat alatt elõre elkönyveli a gyõzelmet.

A Pécs múlt vasárnap szenvedte el elsõ vereségét az idei szezonban és ez rögtön rávilágított a jelentõsen átalakult együttes összes gyenge pontjára, akár a kispad rövidségét, akár a rutintalanságot nézve. Az egyébként rossz napot kifogó baranyaiak a játék minden elemében elmaradtak riválisuktól és elõzetesen nem várt, de a játék képe alapján reális különbségû vereségbe szaladtak bele. Zeljko Djokic ráadásul a bama.hu portálnak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy véleménye szerint “a Sopron testsúlyban és magasságban is minden poszton erõsebb, mint a Gyõr” és a szakavezetõ szerint a csapatával való összevetésben “a rutin is a javukra írható, tapasztaltabbak a játékosaik.”

Ennek ellenére a pécsiek arra készülnek, hogy megszorítsák õsi riválisukat. Zeljko Djokicék elsõsorban a védekezésre helyezték a hangsúlyt, melybõl a Gyõr ellen hiányzott az a szívósság és keménység, ami a korábbi években a sikerek alapját adta. A baranyai megyeszékhelyen emellett bízhatnak abban, hogy még egyszer nem adnak el 16 labdát, melyek közül nem egy úgymond ki nem kényszerített volt. Bár még sokáig lehetne játszani a számokkal és a statisztikai adatokkal, mégis ugyanazt érdemes kiemelni, mint múlt héten: egy felfokozott hangulatú, heves érzelmektõl sem mentes rangadón bármi megtörténhet.

Pikáns találkozóra van kilátás abból a szempontból is, hogy Sara Krnjic és Fegyverneky Zsófia ezúttal már soproni színekben lépnek pályára a pécsi csarnokban. Elsõsorban Fegyverneky esetében mondható el, hogy már az átigazolás ténye is komoly ellenérzéseket váltott ki a pécsi szurkolókból, azok után pedig, hogy az egykori kedvenc feljelentés útján követelte a járandóságát, az indulatok csak tovább fokozódtak. Bár az anyagiak körüli vita nem oldódott meg, a pécsi klub és egykori játékosa pénteken „konstruktív” megállapodást kötött, amely a pécsiek elleni szankciók felfüggesztését vonta maga után.
 

A Gyõr – Zalaegerszeg rangadónak is hatalmas tétje van, Füzy Ákos együttesének ugyanis akkor ér igazán sokat a múlt vasárnapi pécsi sikere, ha a tavalyi bronzérmest is le tudják gyõzni. A Gyõr kedvezõtlen elõjelekkel várja az összecsapást. Míg a jekatyerinburgi meccs után a klub hivatalos kommunikációjához hasonlóan itt az oldalon is hangsúlyoztuk, hogy jóval többet kaptunk Cigláréktól, mint amire elõzetesen számítottunk. Ugyanez a valenciai fellépésrõl nem mondható el, sõt… Némileg hiányzott a hit szerdán este és voltak olyan percek, amikor bizony nem volt jó nézni a találkozót, akkora különbség mutatkozott. Mintha az elmúlt három hét extra terhelése után fáradni látszanának Rasheed Ritáék. Ha egy évvel ezelõtt lennénk, akkor most azt írnánk, hogy a ZTE ezt akár ki is használhatja. Idén azonban Gáll Tamás hölgykoszorúja nem tudta megszorongatni az élcsapatokat.
 

Hirdetés