Hirdetés
Archivum

Rangadók hétvégéje óriási téttel:

:

Hirdetés

Nem túlzás azt állítani, hogy a hétvégén az évad eddigi talán legizgalmasabb bajnoki fordulójára kerülhet sor. A biztos alapszakasz elsõ Sopron mögött négy gárda is 11/5-ös mutatóval áll. Közülük vasárnap a DVTK a Sopront, a PINKK a Gyõrt látja vendégül. Felvezetésül pedig szombaton a PEAC és a ZTE csatája – a zalai hiányzók ellenére is – érdekesnek ígérkezik.

Kezdjük a beharangozót a vasárnapi rangadókkal. A DVTK és a Sopron csatája rengeteg kérdõjelet hordoz. Egy azonban biztos, a Sopron már megnyerte az alapszakaszt, míg a DVTK számára egy sikerrel akár a második hely is elérhetõ közelségbe kerülhet. Képletesen szólva a DVTK lehet az idei évad PEAC-PINKK kettõse. Nevezetesen amíg tavaly a pécsi csapatok erõsítettek év közben erõviszonyokat megfordító módon, addig idén a téli átigazolási idõszak nyertese a DVTK lehet. A döcögõs januári kezdés után már Bishop nélkül is szépen összeállt Maikel Lopez csapatának játéka, az ausztrál klasszissal pedig még erõsebb lehet.

Természetesen Bishop-tól nem a Sopron ellen kell várni extra teljesítményt – az is kérdéses, hogy érdemes-e nevezni –, de látva az idei szezonját, a tavasz folyamán biztos, hogy nagy hasznára lesz a DVTK-nak. Soproni oldalon McBride kiválása és az edzõváltás után a rangadó arra mindenképpen alkalmas lesz, hogy kipróbálja magát ebben az új felállásban a csapat. A remekül sikerült õszi szezon gyümölcse, hogy az alapszakasz utolsó két fordulójában a presztízst leszámítva tét nélküli találkozókon rendezheti sorait a soproni gárda. Ahogy Sterbenz László korábban lapunknak is elmondta, nagy taktikai változásokat már nem lehet és nem is szükséges eszközölni. Sopronban a cél a bajnoki cím és a sorsdöntõ tavaszi meccsekre történõ felkészülés sorába illeszkedik ez a találkozó is.

A hétvége másik rangadóján a PINKK és a Gyõr csap össze. A bajnoki címvédõ PINKK-tõl az idei évadban az igazán extra teljesítmény várat magára a rangadókon. Az, hogy David Leman és a csapata még számolgathat az alapszakasz utolsó két fordulója elõtt, annak köszönhetõ, hogy a ZTE-Cegléd-MTK hármas ellen mind a hat meccsüket hozták, miközben a a közvetlen riválisaik egyik vagy másik gárdával szemben szaladtak bele váratlan vereségekbe. A PINKK-hez vasárnap már csatlakozik Elisabeth Egnell, akirõl ugyanazt lehet írni, mint Louice Halvarsson szerzõdtetésérõl. Amennyiben nem kihagyás után, hanem játékból érkezve csúcsformában igazolt volna Pécsre, akkor nagy erõsítés lenne. Így viszont kérdés, hogy milyen formában van.

A Gyõrnek a hátralévõ fordulókban a saját kezében van a sorsa, hiszen ha legyõzi a PINKK-et és az utolsó fordulóban a DVTK-t, akkor második helyen zár az alapszakaszban. Az õszi szezonhoz képest azért döcögõsebb a gyõri gépezet, de a Sopron ellen akadtak kifejezetten jó periódusok is. Addig, amíg ültek a gyõri triplák és a lepattanócsatát egál közelében tudta tartani Völgyi Péter gárdája, teljesen éles meccs volt. A PINKK ellen ide kerülhet a hangsúly, illetve kérdéses, hogy Takács Kata és Tamara Radocaj játékát mennyire hátráltatja a kisebb sérülésük.

A szombati játéknapról a PEAC-ZTE találkozó emelkedik ki, bár Gáll Tamás együttese gyakorlatilag elfogyott. Horváth Zsófi, Ambrus Szandra és Zele Dorina sérülés, Darida Csilla influenza miatt hiányzik. Mivel nem sikerült kölcsönjátékost találni, így a ZTE a Szélesy-Nagy-Velkey- Mackay- Varga- Jurkó hatossal kénytelen felvenni a versenyt. A zalaiak a téli szünet elõtt megtréfálták a pécsieket, de most még nagyobb meglepetés lenne a sikerük. Ha a PEAC jó helyen akar végezni az alapszakaszban akkor az ilyen mérkõzéseket nem ronthatja el.

A Vasas-Szekszárd csata alkalmával a tolnaiak bebiztosíthatják 7. helyüket, míg az MTK és a Cegléd mérkõzésén a nyolcadik hely a tét.

Hirdetés