Hirdetés
Magyarország

Rangadók napja a Piros csoportban:

:

Fotó: Rónási Márton

Hirdetés

Szerdán három mérkőzést rendeznek az ANB Piros csoportjában. Pályára lép a tabella első három helyezettje és a Hepp Kupa ezüstérmese is.

18 órától a tabellán 10/3-as mutatóval harmadik helyen álló PINKK-PVSK U23 a 11/2-vel második Vasas Akadémia II. csapatát látja vendégül. Mivel az élvonalban nincsen hétközi mérkőzés, így valamivel bővebb keret is rendelkezésre állhat a csapatoknál. A Vasas nyolc meccs óta nem talált legyőzőre, de a PINKK is négyes győzelmi szériában van. A Vasas idegenbeli sikerével leszakíthatja egyik közvetlen üldözőjét, pécsi győzelem esetén viszont teljesen összerázódhat az élboly. Nagy kérdés, hogy a tapasztaltabbak közül melyik oldalon kik tudnak pályára lépni. A Vasas számára Gelei Karola hétvégi sérülése óriási veszteség. Két és fél hete az MTK-TFSE ellen ugyanakkor Radócz Fanni dupla-duplájával és Aho Tyra ponterős játékával komoly erőt mutattak. A PINKK-PVSK pedig a pécsi rangadón remekelt Jáhni Zsófia, Tenyér Zsófia, Vincze Nikolett és Horváth Boglárka vezetésével. Egy héttel később ezek a játékosok az élvonalban a BKG otthonában is kulcsfontosságú diadalhoz segítették a csapatukat.

19 órától a Csata DSE fogadja a Sportdarázs-SMAFC gárdáját. Mindkét együttessel találkozhattunk a hétvégén a Hepp Kupában. Akkor a Sopron ezüst, a Csata bronzérmet szerzett. A soproniakhoz Varga Alíz és Varga Sára besegített. Ők a Piros csoportban szezon közben nem tudnak meccseket vállalni. Ugyanakkor szépen lépdel előre a Sportdarázs-SMAFC. Legutóbb az Ajkát is legyőzték a soproniak Sitku Zsuzsanna 25 és Bakó Patrícia 19 pontjával. A Csata DSE hiányos csapattal utazott a Hepp Kupára. Az elődöntőben a későbbi győztes Szekszárdtól vereséget szenvedtek, de a bronzcsatán a Zöld csoport listavezetőjét az SZPA-HSE-t felülmúlták. Szörényi Laura, Toman Réka és Gábor Lili játszott extrát akkor. A Csata 11/2-es mutatóval második. Hazai pályán ilyen rangadókon nem hibázhat, ha szeretné megőrizni előkelő pozícióját. Érdekes lesz figyelni, hogy miként alakul az összecsapás.

19 óra 45 perctől pedig jön a DEAC és a ZTE NKK mérkőzése. A ZTE az elmúlt két találkozóját megnyerte és így megkapaszkodott az élbolyban. Az eddigi négy vereség ugyanakkor így is rendkívül nehéz tavaszt ígér a csapatuk számára. A legutóbbi két siker az MTK-TFSE és a Baja ellen született. Gorjanácz Ágnes, Pap Regina és Kovács Georgina emelkedett ki ezen győzelmek alkalmával. Vannak betegek, sérültek a ZTE-nél, de az előrelépéshez ilyen idegenbeli túrákon nehéz körülmények között is versenyképes formát kell mutatni, ami pokolian nehéz feladat. A DEAC 7/6-os mutatóval 8. helyen áll. Legutóbb, egészen pontosan szombaton Ajkán 78-56-ra kaptak ki. Mezei-Göttlinger Anna 14 pont, 10 lepattanós dupla-duplával volt akkor a csapat legjobbja.

Menetrend

18:00 PINKK-PVSK U23 – Vasas Akadémia II.
19:00 Csata Diáksport Egyesület – Sportdarázs-SMAFC
19:45 DEAC – ZTE NKK

A mérkőzések ÉLŐ STATISZTIKÁJA IDE KATTINTVA érhető el.

Tabella

Hirdetés