Hirdetés
Magyarország

Rangadók napja az ANB Piros csoportjában:

:

Fotó: Makó Éva / MTK

Hirdetés

Mindössze három mérkőzés maradt napárban vasárnapra az ANB Piros csoportjában. Kettő ezek közül azonban az élmezőny rangadója.

A listavezető Vasas Akadémia a tabella harmadik helyén álló MTK-TFSE-t fogadja. A Vasas múlt héten 63-41-re verte a Csatát. Mindkét gárda az átlagosnál is fiatalabb felállásban szerepelt, de az az eredmény azt jelentette, hogy igencsak besűrűsödött az élboly. Most a tabella első három helyén három együttes áll két vereséggel. A Vasas minden nehézség ellenére nagyon jó formát kapott el, sorozatban hét sikernél tart a Piros csoportban. Az MTK-TFSE legutóbb december 9-én lépett pályára, amikor nagy csatában kapott ki az Ajkától. A keretből azóta kivált súlyos térdsérülés miatt Baa Dominika és Burján Laurának is több időt ki kellett hagynia. Hiányos felállásban a Hepp Kupa elődöntőjét elveszítette az MTK-TFSE, így érdekes lesz figyelni, hogy miként tudja folytatni. Különösen annak ismeretében, hogy nincs könnyű sorolása. Csütörtökön ugyanis Zalaegerszegre utaznak Patai Benjamin tanítványai.

Vasárnap délután egy pécsi rangadót is követhetünk. A tabella 6. helyén álló NKA Universitas PEAC II. a 9/3-as mutatóval negyedik PINKK-PVSK U23 csapatát látja vendégül. Ellentétes formát mutat a két együttes. A PEAC a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Igaz, ezek közül az egyik a Csatával szemben történt. A PINKK-PVSK viszont sorozatban hármat nyert, köztük két nagy skalpot begyűjtve az Ajka és a ZTE NKK legyőzésével. A PINKK-PVSK-ra is ugyanúgy igaz, mint a fővárosi gárdákra, ha az élvonalban tapasztalatot szerző játékosai bevethetőek és az aktuális A-csoportos szereplést követően kellő regeneráció után tudnak pályára lépni, akkor egyértelműen lépéselőnyben vannak. Ezt jól mutatja a tabella is.

A nap az UNI-Győr SZESE és a MAFC összecsapásával zárul. A MAFC 5 győzelemmel és 7 vereséggel a 10. pozíciót foglalja el jelenleg, míg az UNI-Győr SZESE 3 győzelemmel és 8 vereséggel a 12. helyen áll. A győzelem mindkét félnek sokat érne. A MAFC kapaszkodhatna az első nyolc mögött, míg a Győr ezzel lerázná üldözőit.

Menetrend

13:00 Vasas Akadémia II. – MTK-TFSE
14:00 NKA Universitas PEAC II. – PINKK-PVSK U23
16:30 UNI-Győr SZESE – MAFC

A mérkőzések élő statisztika az MKOSZ honlapján IDE KATTINTVA követhető.

Tabella

Hirdetés