Hirdetés
Archivum

Rangadókat hoz a vasárnapi játéknap a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

Vasárnap három mérkõzéssel folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei. A ZTE NKK és az Aluinvent DVTK rangadója kiemelkedik, de sem a Atomerõmû KSC Szekszárd a PEAC-Pécs, sem a CMB Cargo UNI Gyõr a Vasas Akadémia otthonában nem mehet biztosra.

A felvezetést a 17 órakor kezdõdõ ZTE NKK – Aluinvent DVTK összecsapással indítjuk. A második és a harmadik rangadója minden körülmények között érdekes. A téli szünet utáni elsõ meccsen, ami mindig egy speciális versenyhelyzet a csapatok számára, ez különösen igaz. A két gárda októberi randevúján sima DVTK-siker született Miskolcon. Azóta azonban változtak a keretek és a tét is sokat nõtt. Amennyiben a DVTK idegenben nyerni tud, minden üldözõjével szemben komoly lépéselõnybe kerül a második helyen, míg a ZTE egy sikerrel gyakorlatilag a 2-4. pozícióban teljesen nyílttá tenné a bajnoki csatározást. A DVTK játékát Medgyessy Dóra révén egy karakteres irányító-teljesítmény, ponterõs támadójáték és mozgékony magas sor határozza meg. Ez még a Sulciute-Putnina cserével is igaz. A ZTE NKK markáns védekezésre épít, de Maltsi érkezésével támadásban is sokat lépett elõre. Ráadásul magas posztokon a légiósok mellett Horti Dóra is egyre jobb formába lendül.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd vendégjátéka a PEAC-Pécs otthonában a 4. és az 5. helyezett összecsapását jelenti. A két csapat október elején a tolnai megyeszékhelyen szoros meccset vívott, ahol a hajrában húzta be a gyõzelmet a KSC a VB-résztvevõ légiósait nélkülözõ riválisa ellen. A téli szünetben mindkét keret változott. Szekszárdi oldalon Nevena Jovanovic helyére Ivana Dojkic érkezett, míg a pécsieknél Barnai Judit felmondása után Alyssia Brewer szerzõdtetése mellett döntöttek. Elõre nem lehet megmondani, hogy melyik változás milyen hatással lehet az adott gárda játékára. Egy biztos, hogy mindkét csapatnak óriási szüksége van a gyõzelemre az élbolyban zajló versenyfutásban. A KSC az Európa Kupát extra formában zárta. A kiemelkedõ teljesítménnyel elért nymburk-i nagy különbségû siker rájátszásbeli kiemelést ért. Utána viszont a bajnoki szereplés lezárása az MTK és a Cegléd ellen hullámzóbban alakult. A PEAC-nak a válogatott szünet után a Sopron és a Gyõr ellen akadt egy kisebb hullámvölgye, amit viszont a két üldözõje a Csata és a PINKK legyõzése követett és ezzel biztosította az ünnepekre az 5. helyet.

A játéknap harmadik meccsén a CMB Cargo UNI Gyõr látogat a Vasas Akadémia gárdájához. A gyõriek nem kezdték jól a szezont, de az utolsó négy meccsüket megnyerték. A keret a decemberi meccseken már azt az arcát mutatta, amit a játékosok egyéni képességei alapján elõzetesen is várni lehetett. Ennek megfelelõen esélyes a gyõri gárda Pasaréten. Ugyanakkor a Vasas sem lehet csalódott az alapszakasz elsõ felével, hiszen három gyõzelmet szerezve sikerült kivívnia a Magyar Kupa részvételt. A PINKK legyõzése után egy kicsit megakadt a ritmus a sérülések miatt. A végelszámolásnál a BEAC-tól elszenvedett hazai vereség még okozhat fejfájását, ugyanakkor a fiatalok versenyképessége, a szervezett védekezés és egyre karakteresebb támadójáték Dombai Réka extra egyéni teljesítménye mellett mindenképpen elõremutató.

Hirdetés