Hirdetés
Archivum

Rangadókkal folytatódtak a hazai egyetemi küzdelmek:

:

Hirdetés

Az elmúlt héten hat mérkõzéssel folytatódtak a nõi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság küzdelmei. Részletes összefoglaló.

Írta: Botár László

Több rangadót is játszottak a héten a nõi Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a Közgáz a Debrecen otthonában tudott nyerni, az ELTE pedig simán verte a tartalékos Szegedet. A nyugati csoport rangadóján a gyõriek a második negyed elején még 11 ponttal vezettek, de utána rendezte sorait a címvédõ TF, amely végül magabiztos gyõzelmet aratott.

KELETI CSOPORT:

Debreceni Egyetem – Közgáz 51-66 (14-13, 12-17, 8-11, 17-25)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 35 nézõ. V.: Kisházi B., Kokas S.

Debrecen: Szabó R. 2, Szabó E. 9/3, Gál 7, Jávor 3, FOLTIN 23
Csere: Papp 2, Új 3, Radványi 2, Rúzsa-Kiss-Schubert. Edzõk: Kovács Imre, Jávor Barna
Közgáz: SZALAY 16/9, FARKAS 19/3, DOKTOR 11, Csikász 7, Abaházy 6. Csere: Baliga 3, Imre 2, Katona 2,Szammer. Edzõ: Németh Kata

Kapkodó játékkal, mindkét oldalon több eladott labdával kezdõdött a mérkõzés. Az elsõ negyedben folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az elsõ tíz perc végén egy ponttal a hazai Debreceni Egyetem állt jobban (14-13).

A második negyedben sem változott a mérkõzés képe, hol az egyik, hol a másik csapat tudott ellépni ellenfelétõl. Ezután viszont több távoli dobása is sikeres volt a vendégeknek. Ennek eredményeképp, a második félidõre már budapesti vezetésével fordultak a csapatok (26-30). A harmadik negyed a korábbiakhoz hasonló kapkodó játékot mutatott. A negyed végére a vendégek tudták hét pontosra növelni elõnyüket (34-41).

A negyedik negyedben a debreceniek próbáltak mindent bevetve zárkózni ellenfelükhöz. Ám a Közgáz nem engedett elõnyébõl a mérkõzés végéig és ezzel értékes idegenbeli gyõzelmet aratott keleti riválisa ellen.

Kovács Imre: – Benne volt a hétvégi forduló a lábakban. Sok problémánk van és ezeken nem tudunk jelenleg átlendülni. Gratulálok a Közgáznak.
Németh Kata: – Nagyon fontos mérkõzést sikerült idegenben megnyernünk. Gratulálok a lányoknak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_520

ELTE-BEAC – Szegedi RSC 77-54 (28-12, 16-11, 20-18, 13-13)
Tüskecsarnok, 30 nézõ. V.: Gyõrfy, Pohánka.

ELTE-BEAC: Aho 6, Hizsnyik 7/3, KULCSÁR B 35/9, Regdánszki T. 8, GUNDEL-TAKÁCS A. 6,. Csere: Varga A. 3, LENDÉR 12, Zelenák, Farkas G., Kovács N. Edzõ: Gyarmati István. ,
Szegedi RSC: Kõházi 7/3, Takács A. 3, Kajtár 7/3, KÁLLÓ 11/3, KURITYÁK 8. Csere: Boros E. 9/3, Burján 7, Fodor F. 1, Molnár D.: 1, Turcsányi P. Edzõ: Földi Alexandra.

Az elsõ negyedben öt percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (9-9). A negyed közepétõl átvette az irányítást az ELTE-BEAC és egységes csapatmunkával egy 19-3-as rohanást mutatott be, jelentõs elõnyt harcolva ki ezzel. Az ekkor megszerzett elõnyt a hazaiaknak elsõsorban Kulcsár Bianka eredményessége révén sikerült a mérkõzés végéig megõrizni a lelkesen küzdõ, tartalékos szegediek ellen.

Dr. Gyarmati István: – Az eredmény ellenére ez egy nagyon nehéz, folyamatos koncentrációt igénylõ mérkõzés volt. Ez az egyébként tartalékosan érkezõ szegedi csapat hozzáállását dicséri. Egy játékosunk kivételével mindenkinek mérkõzése volt vasárnap, ami azonban szerencsére csak a második félidõben látszott meg a játékunkon. Most jön még a neheze. Gratulálok a csapatomnak és köszönjük a szegedieknek a játékot.
Földi Alexandra: – Csapatunk igencsak megérezte az NB I B-ben szereplõ társak hiányát. Az ellenfél majdnem minden játékosa magasabb volt a mi lányainknál és ezt leginkább a lepattanóknál éreztük. Rengeteg ziccert kihagytunk, és ezek között több védõ nélküli tiszta, egy-nullás is akadt…ezzel együtt az eredménytõl függetlenül szeretnék minden játékosomnak köszönetet mondani hozzáállásukért és gratulálni küzdésükért, akarásukért.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_521

Miskolci Egyetem – Nyíregyházi Egyetemi SE 122-26 (44-4, 23-10, 27-8, 28-4)
Miskolc, Egyetemi Körcsarnok: 10 nézõ, V.: Lónáth L., Sörlei A.

Miskolc: Kostyó 3/3, KOVÁCS 31, VASAS 18, ARAD 33, SIKORA 30/3. Csere: Papp 7, Chvatal. Edzõ: Lõrinc István.
Nyíregyháza: FEKETE D 18, Vatamány 2, Beck, Moldován, Tóth B. Csere: Tóth Sz. 4, Lizák 2, Bakó, Deák, Gulyás, Szabó, Székely. Edzõ: Hegedüs Ferenc.

A papírformának megfelelõen a miskolciak szinte végig nagy fölényben játszottak, és a közel 100 pontot “összehozó” Kovács Luca-Arad Zsófia-Sikora Emõke trió vezérletével 96 pont különbségû gyõzelmet arattak. A Fekete Dóra vezette lelkes vendégek a második negyedben vezettek néhány ügyes akciót.

Lõrinc István: – A hosszú szünet után a sokszor tetszetõs, könnyed játékkal sikerült nyernünk. Ha az ellenfélben csak egy kiemelkedõ játékos van, akkor õt meg kell fogni! Remélem sikerült ráhangolódni a következõ meccsre.
Hegedûs Ferenc: – Teljesen kezdõ csapattal játszunk. Egy éve kezdték a lányok és nekem az egyetlen feladatom, hogy a motivációjukat azon a szinten tartsam, hogy ne hagyják abba. Jövõre sokkal ügyesebbek lesznek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_522

NYUGATI CSOPORT:

Szombathelyi ESE – PTE EMES Petõfi SE 60-47 (11-8, 17-7, 20-10, 12-21)
Szombathely, Egyetemi Csarnok 100 nézõ. V: Dr. Magyari, Csák

SzoESE: CZINDER 25/15, JAKUBOVICS 10/3, Simon 9/6, Uszkai 4, FEIGL 8. Csere: Balogh I., Plózer 4, Pankaczi,Kovács , Edzõ: Szabó László
PTE-EMES Petõfi SE: Horváth 2, Herendi -, MOLITOR 9/9, PAP 19, Domonkos 2. Csere: Czirják 13, Szabó 2, Edzõ: Petõfi Áron

Az elsõ negyed az ismerkedésrõl, a két középsõ a Czinder Adrienn vezette hazaiakról, az utolsó a vendégekrõl szólt, akik a mezõny legértékesebb játékosa, a dupla-duplát elérõ Pap Regina vezérletével a befejezõ 10 percben nagyot hajráztak, de a hátrányukat már nem tudták ledolgozni. Összességében megérdemelt gyõzelmet aratott a hazai csapat. A szombathelyiek stabil védekezésüknek köszönhetõen a mérkõzés nagy részében domináltak.

Szabó László: – Három negyeden keresztül jól mûködött a védekezésünk a végére elfáradtunk, de a gyõzelem nem került veszélybe.
Petõfi Áron: – Nagyon rosszul dobtunk mezõnybõl, nem találtuk a ritmust támadásban, csak a végére tudtuk feltörni a hazaiak területvédekezését.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_512

TFSE – Széchenyi KA Gyõr 88-60 (16-20, 28-16, 23-9, 21-13)
Alkotás u. 30 nézõ. V.: Sentényi, Matics.

TFSE: MIHÁCZI 11, Herman 10, KARLÓCAI 11/3, KOVÁTS G. 9. Szeli 2. Csere: NÉMETH A. 26, GEREBEN D. 11/9, Agic 8, Fábián. Edzõ: Magyar Bianka.
Gyõr: CHROMÉJ 16,Perl 2, SZÛTS 14, Nagy R. 10, Török B. 8. Csere: Gyöngyösi 6, Horváth D. 3/3, Erõs Cs., Gosztola 1. Mb. Edzõ: Fûzy-Antolovics Adél.

Sajnálatos sérüléssel kezdõdött a nyugati csoport rangadója, a 3. percben egy gyõri támadásnál két hazai játékos, Miháczi Diána és Szeli Dorina összefejeltek, ez utóbbinak hosszan felrepedt a bõr a homlokán, mentõ vitte kórházba – ezúton is jobbulást kívánunk neki.

A közjáték, talán érthetõ módon a hazaiakat zavarta meg, a Gyõr irányítója, Chroméj Hajnalka több ügyes labdaszerzéssel és könnyû kosárral vétette magát észre, de Szûts Boglárka és Nagy Rebeka is meg-megvillant. A kapkodva, görcsösen játszó címvédõt Németh Alma próbálta versenyben tartani, de a csapatként sokkal szervezettebben játszó, jól dobó gyõriek a 13. percben 11 ponttal vezettek. Ezt követõen “szigorított” védekezésen a TF, ráadásul a gyõri csapat “motorja”, Chroméj leült pihenni. A hazaiak labdákat és könnyû kosarakat szerezve elsõsorban Miháczi és Karlócai Julianna vezérletével egy 26-9-es 6 percet “repesztve” a félidõ hajrájában fordítottak.

Szünet után zónára állt át a TF, és ez ellen tanácstalanok voltak a vendégek, akik sorra adták el a labdákat. Ezekbõl könnyû kosarakat szerzett a TF, felállt véelem ellen pedig vagy Gereben talált be távolról, vagy pedig pozíciójátékból Németh és Kováts szerzett kosarakat. A 3. negyedben eldöntötte a meccset a maga javára a címvédõ, a gyõriek amikor tiszta helyzeteket alakítottak ki, azokat is elhibázták. A záró etapban tovább “nyílt az olló”, a krónikához hozzá tartozik, hogy fél perccel a befejezés elõtt a gyõriek legjobbja, Chroméj bokasérülést szenvedett – szerencsére nem tûnik súlyosnak.

Magyar Bianka: – Dorcsó, azaz Szeli Dorina balszerencsés sérülése minket zavart meg, de a félidõ hajrájában sikerült rendezni sorainkat és fordítottunk, szünet után pedig a zónánknak köszönhetõen biztosan nyertünk.
Fûzy-Antolovics Adél: – Az elsõ tizenöt percben kifejezetten jól játszottunk, de összességében az elsõ félidõre nem lehetett panasz. Szünet után sajnos elfáradtunk, felõrölt minket a TF, amelynek a zónája ellen nem volt ellenszerünk. Chroméj Hajnalka és Szûts Boglárak játékát ki kell emeljem, Szeli Dorinának pedig jobbulást és mielõbbi felépülést kívánunk.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_513

BME-MAFC – PTE PEAC 44-56 (11-8, 16-15, 9-19, 8-14)
Tüskecsarnok, 30 nézõ. V.: Lövei, Józsa.

BME-MAFC: Strbik 4, Benkõ 5/3, VÁGVÖLGYI 12/6, Kardos 8, Horváth A. 4. Csere: Monus 1, ERDEI 6, Kékesi 4, Rózsa, Gerner. Edzõ: Gorácz Árpád.
PTE-PEAC: ASZTALOS 8/3, Besenyei 1, KRIKLER 13/12, RICK 16/6, Scherer 2. Csere: Propszt 5, Hartmann 2. Edzõ: Gyenge Gábor.

Mindkét csapat zónával kezdett a nyugati csoport alsóházi rangadóján, s ez ellen egyik együttes sem tudott kibontakozni, a nyitó negyed közepén 3-3-ra álltak a felek. A folytatásban a hazaiak néhány labdaszerzés utáni könnyû kosárral Vágvölgyi Fanni vezérletével a félidõre 6 pontos elõnyt szereztek.

Szünet után a hazaiak kapkodva játszottak, nagyon gyengén dobtak, a vendégeknél ugyanakkor Krilker Hanna és Rick Mónika “elkapták a fonalat” és néhány triplával a maguk javára fordították a találkozót.

Gorácz Árpád: – Elsõ féldei vezetésünk után a lányok a másodikban talán megijedtek a gyõzelmi esélytõl, kapkodtak és nagyon sok rossz döntést hoztak, amit ellenfelünk kihasznált és fordított.
Gyenge Gábor: – Gratulálok a lányoknak! Ha nem is játszottunk jól, küzdeni tudásunknak köszönhetõen sikerült hátrányból fordítva nyerni.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_514

Fotó: Práczki Péter

Hirdetés