Hirdetés
Magyarország

Rangadókon remekelt az élvonalban az NKA Pécs márciusi legjobbja:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Látványos fejlődésen ment keresztül az elmúlt hónapokban Adenike Olawuyi, aki márciusban kimagasló teljesítményt nyújtott az NKA Universitas PEAC gárdájánál két rangadón is, így méltán érdemelte ki a leány vonal „hónap játékosa” címét a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. Edzői szerint, ha továbbra is ilyen alázattal és szorgalommal dolgozik, sokra viheti még a pályán.

Adenike Olawuyi Szekszárdon 23-as VAL-mutatóval, 14 dobott ponttal és 11 szerzett lepattanóval vétette észre magát a női élvonalban, a Sopron elleni szenzációs hazai sikerből pedig 27 perc játékidő alatt 22-es VAL-mutatóval, 13 ponttal, 7 lepattanóval és 100%-os dobóteljesítménnyel vette ki a részét. Niki nagyon örül annak, hogy egyre több lehetőséghez jut a felnőtteknél, mint mondta, rengeteget javult a teljesítménye azáltal, hogy tapasztalt játékosok között készülhet a meccsekre.

Igazi meglepetésként ért, hogy engem választottak a hónap legjobbjának a lányok között, nagyon hálás vagyok ezért az elismerésért, ez egy újabb motiváció arra, hogy a legjobbamat tudjam nyújtani. Jól sikerült számomra a március, több lehetőséghez jutottam a felnőttek között, több játékidőt is kaptam, mint korábban, így megmutathattam nemcsak az edzőknek, csapattársaknak, a közönségnek, hanem magamnak is, hogy többre vagyok képes

– kezdte a játékos.

Abban Niki és edzői is egyetértenek, hogy rengeteget fejlődött a játéka azóta, hogy az NKA Universitas PEAC keretével edzhet, a fiatal tehetség elárulta, a játék melyik részében fejlődött a legtöbbet az elmúlt hónapokban.

– Különösen a lepattanók terén sikerült javulnom, ehhez nagyban hozzásegítettek az edzőim, akiknek sokat köszönhetek. Másrészt a csapattársaim is nagyon fontosak számomra, mert óriási húzóerőt jelent, hogy felnézek rájuk és mindig támogatnak, segítenek abban, hogy egyre jobb legyek – fogalmazott március hónap legjobbja, aki hozzátette, az erejét tartja az egyik legfontosabb és legjobb képességének, illetve azt, hogy maximálisan képes a feladataira és a céljaira koncentrálni.

Az NKA Universitas PEAC másodedzője, Iványi Dalma is elismerősen nyilatkozott Nikiről.

– Amellett, hogy maximálisan kivette részét a Hepp-kupa győzelemből is, a felnőttcsapatnál is egyre jobban teljesít. Végre jól használja a fizikumát, amikor pedig koncentrál és megfelelő önbizalommal, hittel játszik, akkor nagyon sokra képes. Támadásban is fejlődött, ezt mutatják a dobott pontok is, védekezésben pedig fontos lepattanókat szerez, gratulálok neki a „hónap játékosa” címhez – mondta a tréner az NKA Pécs honlapján.

Hirdetés