Hirdetés
Archivum

Rangadót nyert a Salamanca:

:

Hirdetés

Az EuroLiga rájátszása miatt pénteken és szombaton letudta bajnokiját a Salamanca és a Valencia is. A Salamanca fontos rangadón 11 ponttal verte a Zaragozát, míg a Valencia kiütötte az Olesát.

A Salamanca-Zaragoza párban a bajnokság elsõ helyezettje találkozott a negyedikkel. Az Európa Kupától már búcsúzott zaragozaiak fogadkoztak, hogy a bajnokságban javítanak. Ez a nagy fogadkozás azonban csak egy negyedig tartott. 10 perc játék után még csak 19-16-ra ment a Salamanca, majd a második etapot 25-12-re nyerték meg a hazaiak, ezzel eldöntve a gyõztes kilétét.

A 44-28-ról induló második félidõben a Zaragoza ugyan próbált faragni hátrányán, a negyedik negyedet meg is nyerték, de gyõzelmi esélyeik nem voltak. A Salamanca legjobbja a 19 pontot és 11 lepattanót szerzõ Sancho Lyttle volt. Gyõzelmével a Salamanca õrzi elsõ helyét, míg a Zaragoza feltehetõen a negyediknél elõrébb nem végezhet az alapszakaszban.

A Valencia a súlyos anyagi gondokkal küzdõ Olesát verte. Itt már a félidõ 53-22-es állást hozott. Végül 102-47-re nyerte Natlia Hejkova együttese a mérkõzést, melyen a legeredménysebbnek a 18 pontos Brunson bizonyult.

Eredmények

PERFUMERIAS AVENIDA SALAMANCA – MANN FILTER ZARAGOZA 78-67
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA – C.B. OLESA 102-47

Hirdetés