Hirdetés
Archivum

Rangos regionális torna vár Krivacevic Tijanáékra:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig Salamanca ad otthont a XVI. Copa Castilla Y León küzdelmeinek. Krivacevic Tijanáékra két mérkõzés vár.

Kasztília és León tartomány kupája nõi kosárlabdában nem feltétlenül a legerõsebb mezõnnyel és legideálisabb idõpontban zajlik, de a helyi csapatok között óriási presztízsértékkel bír. A regionális szövetség ezúttal a térség legerõsebb klubjának adta a rendezést és a Salamanca ki is tett magáért. Az impozáns városházán tartották a felvezetõ sajtótájékoztatót, ahol kiderült, hogy a salamancai együttes 25 éve jutott fel az élvonalba és az egész szezont ezen évforduló köré építik fel. Az eseménysorozatba pedig tökéletesen illik ez a rendezés is.

Miguel Ángel Ortega vezetõedzõ nincs könnyû helyzetben, hiszen alig több, mint egy hete készül együtt a légiósokkal és az olimpikonokkal kiegészült keret, de az elvárások ennek ellenére hatalmasak. „Az elõszezonban vagyunk, de ezek a meccsek számunkra nem elõszezon meccsek.” – mondta találóan a spanyol szakvezetõ. Mindhárom résztvevõ csapat kerete alaposan kicserélõdött. A Salamanca számunkra Krivacevic Tijana szerepelése miatt hatványozottan érdekes. A vezetõedzõ szerint napról napra fejlõdnek. A múlt hétvégi Al-Qazeres elleni találkozón az Elonou-Marginean kettõs remekelt, miközben a felkészülési idõszakhoz képest szokatlanul jó dobóformát mutattak. Több, mint 45%-kal dobott mezõnybõl a spanyol bajnok. Ha ilyen parádéra nem is számíthatunk, de a Zamora és a Bembibre ellen is esélyes a Salamanca.

A XVI. Copa Castilla Y León programja

Szeptember 16., péntek
20:00 Perfumerías Avenida – Quesos El Pastor de Zamora

Szeptember 17., szombat
17:00 Quesos El Pastor de Zamora – Embutidos Pajariel Bembibre

Szeptember 17., szombat
12:00 Embutidos Pajariel Bembibre – Perfumerías Avenida

Hirdetés