Hirdetés
Archivum

Rátgéber Akadémia indul Pécsett:

:

Hirdetés

Kosárlabda-akadémiát indít Pécsett a korábban a város nõi csapatával számos sikert elért mesteredzõ, Rátgéber László.

MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

A 2009-ben a Szpartak Moszkvával Euroliga-gyõztes szakember a hétfõi sajtótájékoztatón kifejtette, az elsõ évadban mintegy 600 gyermek lesz érintett a programban, amelynek anyagi hátterét a társaságiadó-kedvezményekbõl befolyó összegek biztosítják.

“Aki az élsportból az utánpótlásképzésbe megy, azt nyugdíjasnak tartják, de én már régóta tervezem ezt az iskolát, és a PhD-met is ebbõl szeretném majd megírni – jelentette ki Rátgéber László. – Tanulmányoztam a magyar fociakadémiákat, illetve az amerikai, délvidéki vagy franciaországi kosárakadémiákat, és nagy örömömre szolgál, hogy itthon is komolyabb szponzori pénzek áramlanak a sportba. Késõbb terjeszkednénk a határon túlra is, hogy 15 millió magyar lehessen a kosársport bázisa, és tervezünk bentlakásos, illetve edzõképzést is.”

Páva Zsolt polgármester kijelentette, az önkormányzat, az annak tulajdonában lévõ Pécsi Nonprofit Zrt. és Rátgéber László közös munkájának eredménye ez az akadémia, melynek beindításán három éve dolgoznak, és amely Magyarország legnagyobb kosaras vállalkozása lehet.

Szalay Ferenc, a kosárlabda-szövetség elnöke hozzétette: “A magyar sport legnagyobb problémája az utánpótlás minõsége, elfogynak a minõségi sportolók és edzõk. Mi a változtatás mellett döntöttünk, hogy az utolsó percben elindulhasson a megfelelõ tehetséggondozás.”

A válogatottól 2009-ben távozott Rátgéber a nemrég megüresedett nõi szövetségi kapitányi poszt kapcsán leszögezte, hogy nem pályázik ismét a feladatra. “Úgy érzem, az alapoknál most többet tudok segíteni, egyébként is írtam már sok pályázatot a szövetségnek, többet nem fogok” – jelentette ki.

Hirdetés