Hirdetés
Európa

Rátgéber László és Roberto Iniguez a legeredményesebb Euroliga edzők között:

:

Hirdetés

A játékos-rangsorok (szerzett pontok, lepattanók, gólpasszok, szerzett labdák, kiosztott blokkok) után a FIBA munkatársai ezúttal az Euroliga modern kori, azaz a Bajnokcsapatok Európa Kupáját követő időszakból a Final Four résztvevő szakvezetőket gyűjtötték össze. A Natalia Hejkova vezette rangsorban szerepel Roberto Iniguez és Rátgéber László is.

A rangsort toronymagasan Natalia Hejkova vezeti, aki messze a sorozat legeredményesebb szakvezetője. Csapataival összesen 11 alkalommal szerepelt az Euroliga négyes döntőjében. Ötször jutott fináléba és mind az öt alkalommal elhódította a trófeát. Kétszer a Rózsahegyet, kétszer a Szpartak Moszkvát és egyszer az USK Prahát vezette csúcsra. A szlovák edzőnő korábban három évadon át irányította a Sopron csapatát is.

Ott van a legjobbak között, egészen pontosan a 7. helyen Roberto Iniguez, aki kétszer vitte be az Euroliga legjobb négy csapata közé a Sopront. 2018-ban a spanyol szakember döntőt játszott a magyar együttessel. Iniguez 2012-ben a Valenciával megnyerte a sorozatot. Ezt követően a Sopronba érkezéséig kétszer vívott finálét a Fenerbahce és egyszer az Orenburg alakulatával.

Bekerült a FIBA összeállításába Rátgéber László az egyetlen magyar Euroliga győztes szakvezető, aki 2009-ben a Szpartak Moszkvával ért fel a csúcsra a sorozatban. Ezen felül a pécsi együttest háromszor vezette a legjobb négy közé az Euroligában.

Név Nemzetiség Győzelem Döntő Final Four
1. Natalia Hejkova SVK 5 5 11
2. Laurent Buffard FRA 2 4 6
3. Olaf Lange GER 2 3 5
=4. Lucas Mondelo ESP 2 3 4
=4. Olivier Hirsch FRA 2 3 4
6. Miguel Mendez ESP 2 3 3
7. Roberto Iniguez ESP 1 5 6
8. Jan Bobrovsky CZE 1 3 4
9. Igor Grudin RUS 1 2 3
10. Pokey Chatman USA 1 2 2
11. Rátgéber László HUN 1 1 4
12. Ekrem Memnun TUR 1 1 3
=13. Vadim Karpanov RUS 1 1 1
=13. Zoran Visic SRB 1 1 1

Hirdetés