Hirdetés
Magyarország

Rátgéber László: „Jó úton halad a pécsi női kosárlabdacsapat!”:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

A bajnoki alapszakasz felénél csak a két euroligás csapat, a Sopron és a Szekszárd előzi meg a pécsi női kosarasokat, akikre a nemzetközi porondon is vár még feladat: szerdán az Európa Kupában a török Nesibe Aydinnal küzdenek meg hazai pályán. A szurkolók számára ingyenes lesz a belépés – szükség lesz minden támogatásra a lelátóról!

Amikor a nyáron a Nemzeti Kosárlabda Akadémián tartott sajtótájékoztató keretében bejelentették, hogy a Pécsi Tudományegyetemmel kötött támogatói- és reklámszerződésnek köszönhetően más néven folytatja szereplését a pécsi női kosárlabdacsapat, Rátgéber László így fogalmazott: „A célunk pedig az, hogy meginduljunk az Euroliga felé: elkötelezett vagyok az iránt, hogy ezt megvalósítsuk!”
Az immár NKA Universitas PEAC nevet viselő együttes ennek megfelelően szerepel a 2021/2022-es szezonban: amellett, hogy az Európa Kupa-szereplésükkel visszahelyezték a pécsi női kosárlabdát a kontinens térképére, a bajnokságban markáns szereplőkké váltak. Az alapszakasz nemrég a félidejéhez érkezett, s a tabellán a két euroligás csapat, a Sopron és a Szekszárd mögött Kiss Virágék állnak a harmadik helyen!

Nagy siker, hogy önerőből olyan csapatot tudtunk építeni, amely a bajnoki alapszakasz felénél a két euroligás együttes mögött a harmadik helyet foglalja el! Miként az is nagy öröm, hogy ennek az együttesnek a két zászlóvivője két olyan fiatal játékos, Kiss Virág és Wentzel Nóra, akik egyaránt a Rátgéber Akadémia növendékei voltak, s mostanra mindketten felnőtt válogatottnak vallhatják magukat. Az NKA Universitas PEAC kapuján pedig már ott kopogtatnak az újabb tehetséges akadémisták! Szeretnénk a folytatásban még jobb eredményeket elérni, vissza akarjuk tenni a pécsi női kosárlabdát a méltó helyére. Jó úton halad a pécsi női kosárlabdacsapat, s ahhoz, hogy elérjük céljainkat, újabb támogatókra számítunk!

– fogalmazott Rátgéber László.

A pécsi lányoknak legközelebb december 15-én, vagyis most szerdán (19.00) lehet szurkolni, az Európa Kupa egyenes kieséses szakaszában a török Nesibe Aydin érkezik a Lauber Dezső Sportcsarnok sokat látott falai közé. A klub vezetői megfogadták Rátgéber László javaslatát: annak érdekében, hogy egy forró katlan és csodás hangulat fogadja a törököket, a belépés ingyenes lesz, mindenkit nagy szeretettel várnak erre az összecsapásra! Sőt, nem csak erre, hanem az év utolsó hazai meccsére, a TFSE-MTK elleni bajnokira is, amelyre december 19-én, vasárnap (18.00) kerül sor, és amit szintén díjmentesen lehet megtekinteni.
Fontos tudni, hogy a hatályos járványügyi rendelkezések továbbra is érvényesek: a védettségi igazolvány, vagy bármely, az oltottságot igazoló dokumentum, applikáció, illetve személyi igazolvány szükséges a belépéshez. A Lauber Dezső Sportcsarnok területén maszk viselése kötelező.

Hirdetés