Hirdetés
Magyarország

Rátgéber László: Kijelöltük az utat, amin a jövőben a PEAC-Péccsel járni szeretnénk:

:

Hirdetés

Pécsi szakmai stábbal, helyi születésű vagy a Rátgéber Akadémián nevelkedett magyar kosarasokkal várja a bajnoki rajtot a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata. Rátgéber László bízik benne, hogy a pécsi szurkolók is azonosulni tudnak a klub stratégiai elképzeléseivel.

Az elmúlt időszakban jelentős változásokon ment keresztül a PEAC-Pécs NB I. A-csoportos női kosárlabdacsapata – adta hírül a klub honlapja. Új szakmai stábbal, Csirke Ferenccel és Szentendrei Áronnal kezdték meg a felkészülést a 2020/2021-es szezonra, a játékoskeret is alaposan átalakult, túlnyomórészt fiatal, tehetséges, pécsi vagy pécsi kötődésű kosarasok alkotják az együttest.

Megváltozott a tulajdonosi szerkezet is: a csapatot működtető gazdasági társaságban a Rátgéber Kosárlabda Akadémia immár 70 százalékos tulajdonrészt birtokol, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 20, míg a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) 10 százalékos tulajdonos lett.

Új erőkkel futunk neki nem csak a következő szezonnak, hanem az előttünk álló időszaknak is

– fogalmazott Rátgéber László, a PEAC-Pécs szakmai és stratégiai vezetője.

“Nagyon szépen fel lett építve a csapat: a magyar játékosok egytől egyig pécsi születésű vagy az akadémiánkon nevelkedett kosarasok. Fontos hozzátenni, hogy a PEAC-Pécs szakmai stábjában két pécsi születésű edző kapott helyet, akadémiánkon pedig, amely a közvetlen utánpótlást biztosítja, túlnyomórészt szintén helyi születésű trénerek dolgoznak a gyerekekkel. Mindezzel kijelöltük az utat, amin a jövőben szeretnénk járni. Két légiós erősíti még az együttest, amely reményeink szerint végre ismét komoly szerepet játszhat a magyar bajnokságban. Úgy érzem, a fentieknek köszönhetően megvalósulhat az egyik leghőbb vágyam, hogy a pécsi női kosárlabda megint olyan erkölcsi normákat és társadalmi értékeket képviseljen, mint régen. Nagyon bízom benne, hogy a sportszerető pécsiek azonosulni tudnak a gondolkodásunkkal!”

– összegzett Rátgéber László.

A PEAC-Pécs a 2020/2021-es szezon első hazai bajnoki mérkőzését október 7-én, szerdán játssza, a PINKK-Pécsi 424-et fogadja a Lauber Dezső Sportcsarnokban 18 órai kezdettel.

Fotó: Rátgéber Akadémia

Hirdetés