Hirdetés
Magyarország

Rátkai Eszter bemutatkozott az élvonalban:

:

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés

December hónap legjobbjának Rátkai Esztert választotta a Rátgéber Akadémia szakvezetése a hölgyek között. – olvasható a klub hivatalos honlapján. – A fiatal játékos egy hosszabb kényszerpihenőt követően tért vissza a pályára, ám kitartásának, szorgalmának és az elvégzett munkának köszönhetően ismét csapatai vezéregyénisége lett. Decembertől már a felnőtt csapattal edzhetett, január 7-én pedig pontokkal mutatkozott be az élmezőnyben, az NKA Universitas PEAC színeiben.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia leány szakágának fiatal kosárlabdázója, Rátkai Eszter hátsérülése miatt közel négy hónapot hagyott ki. Október végi visszatérése óta azonban meccsről-meccsre kiváló teljesítményt nyújt, nemcsak korosztályos szinten, hanem az NB I. B Piros csoportjában is.

Eszti remek teljesítményt nyújtott a decemberi junior és az NB I. B-s mérkőzéseken is. Fokozatosan tért vissza a játékba, nagyon sokat dolgozott azért, hogy újra a régi önmaga és csapatai vezéregyénisége legyen. Ennek az eredménye, hogy most már az NKA Universitas PEAC felnőttcsapatát is erősíti, szombaton pedig a munkája megkoronázásaként bemutatkozhatott az élvonalban.

– fogalmazott Meszler Balázs, az NB I. B Piros csoportjának vezetőedzője.

Rátkai Eszter 2021 nyarán új kihívásra vágyott, melynek köszönhetően Pécsre, a Rátgéber Akadémiára szerződött édesanyjával, az egykori kiváló válogatott kosárlabdázóval, Eördögh Edittel együtt. Rátkai tavaly hátsérüléssel bajlódott, ezért Völgyi Péter szövetségi kapitánnyal egyetértésben úgy döntöttek, hogy a játékos kihagyja a világbajnokságot, illetve a kontinensviadalt is. Szerencsére a fiatal bedobó pozitívan reagált a gyógytornára, kezelésekre, így tehát a negyedik hónapban már fokozatosan visszaállhatott edzeni.

“Nem volt egyszerű a visszatérés. Végig türelmesnek kellett lennem, semmiképp nem akartam elsietni, ebben a klub is maximálisan támogatott, minden segítséget megadtak a gyógyuláshoz. Először csak az edzések első, kontakt nélküli felére álltam be, majd szép lassan ugyanazt a munkát végeztem, mint a többiek. Utólag nagyon pozitívan gondolok vissza a rehabilitációra, gyorsan eltelt ez a négy hónap.” – kezdte december hónap legjobbja. – “Szeretek itt lenni, a csapattal is megtaláltuk a közös hangot. Az egyéni képzéseket és a fizikai felkészítést tekintve is minden adott a fejlődésem érdekében, minden szakember segít megvalósítani a céljaimat.” – fogalmazott Rátkai Eszter, aki a jó helyzetfelismerést, a védelem bontását és a társai pontos kiszolgálását tartja a legnagyobb erősségének.

December hónap legjobbja már 2022 utolsó hónapjában is a felnőttcsapattal edzhetett, amit óriás megtiszteltetésnek és kihívásnak tart.

“Nagyon segítőkészek voltak a lányok és az edzői stáb is, jelenleg a legfőbb célom az, hogy megszokjam a nagyobb sebességet és a ritmust, emellett szeretném színesíteni a játékomat, nagyobb hangsúlyt fektetni a tempódobásaimra. Azt gondolom, hogy védekezésben is van még mit tanulnom az idősebb és tapasztaltabb játékosoktól, ezt a tudást pedig átvinném a junior és az NB I. B-s bajnokság mérkőzéseire is, mert mindkét bajnokságban szeretnék eljutni a döntőig. Távolabbi célom a nyárra az U18-as válogatottbeli szereplés, remélem, sikerül stabil helyet kiharcolni magamnak és jó eredményt tudunk elérni a csapattal a kontinensviadalon.” – reménykedett Rátkai Eszter.

Ez a cikk másodközlés, az eredeti IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fotó: Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés