Hirdetés
Magyarország

Reakciók a Sopron – Gdynia Euroliga találkozó után:

:

Hirdetés

Csütörtökön a női kosárlabda Euroligában a Sopron Basket hazai pályán 61-59-es vereséget szenvedett a Gdyniától. Nézzük, hogy a főszereplők miként értékeltek.

Sopron Basket – Arka Gdynia 59-61 (14-15, 18-18, 15-17, 12-11)

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Nagyon keményen, szervezetten védekeztünk, sok esetben olyan megállítok voltak, amikre fel voltunk készülve, ezeket jól kielemeztük. Ugyancsak sok végjátékban, amikor kialakult egy nagyobb különbség, visszahoztuk magunkat a mérkőzésbe, de sajnos a támadás befejezésekkel, a helyzet-kialakítással voltak problémáink. Egy más szerkezetben kényszerültünk játszani, amire készültünk, de értelemszerűen ebbe hiba csúszhat, mely megzavarhatja a játék folyását. Ezen fogunk dolgozni, és bízom benne, hogy a következő meccseken jobb dobószázalék is párosul a jó védekezés mellé. Sok munkát fektetnek ebbe a játékosok, és remélem, hogy végre le tudjuk aratnia a gyümölcsét ennek a sok munkának!

Fegyverneky Zsófia (Sopron Basket): Kicsit csalódott vagyok. Ott voltunk, 40 percig, küzdöttünk, de az Euroligában nincs könnyű ellenfél. A Gdynia egy nagyon jól szervezett csapat, jól védekeznek, és ma támadásban a legnagyobb problémánk az volt, hogy megvoltak ugyan a helyzeteink, de pontatlanok voltunk a befejezéseknél. Felkészültünk, amit megbeszéltünk védekezésben, azt megcsináltuk, de támadásban nem voltak olyan folyamatosak a figurák ebben a szokatlan szerkezetben.

Gundars Vetra (vezetőedző, Arka Gdynia): Nagyon boldogok vagyunk! Legutóbb otthon megszereztük az első győzelmünket az Euroligában, most pedig idegenben nyertünk, mely mindenképpen egy pozitív visszajelzés nekünk! Két győzelmet értünk el sorozatban, szoros végjátékban. Jól koncentráltunk végig, remek munkát végeztünk, és amikor kellett, megnyertük a mérkőzést! Sok sikert kívánunk a Sopronnak!

Barbora Bálintová (Arka Gdynia): Nagyon nehéz mérkőzés volt. Kemény győzelem, büszke és boldog vagyok! Sokat jelenthet ez a csoportban!

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

VIDEÓ

Hirdetés