Hirdetés
Archivum

Reális továbbjutási esélyt biztosító pozícióban az Aluinvent DVTK:

:

Hirdetés

Csütörtökön az Európa Kupa rájátszás második fordulójának visszavágói alkalmával az Aluinvent DVTK a Galatasaray-t fogadja. A magyar csapat extra meccset játszott Isztambulban a múlt héten, mindössze egy utolsó másodperces találatnak köszönhetõen nyertek a törökök 77-76-ra. Ennek megfelelõen a hazai meccsre egyértelmûen megõrizte reális esélyét a továbbjutásra a DVTK. Beharangozó.

Minden elõzetes várakozást felülmúlt az Aluinvent DVTK múlt heti vendégjátéka a Galatasaray otthonában. Abban joggal bízhattunk már elõtte is, hogy olyan eredmény születik mely után maradt esély a hazai visszavágóra. A mutatott játék azonban extra volt. Minden téren felvette a versenyt a DVTK a sorozat címvédõjével. Nem lehet elég alkalommal elmondani, hogy egy magas hõfokú törökországi meccsen, ahol általában minden téren nagy a nyomás, a közel 47%-os mezõnymutató, a 20 gólpassz és a 9 szerzett labda mennyire kiemelkedõ. Magyar csapatoktól ritkán látunk ilyet. Az egyéni teljesítmények is hasonlóan lenyûgözõen alakultak. Chanel Mokango 21 ponttal, 7 lepattanóval, Aija Putnina 20 ponttal, 6 lepattanóval, míg Shatori Walker-Kimbrough 19 ponttal, 4 gólpasszal és 4 szerzett labdával zárt.

A DVTK-ra továbbra is elmondható, hogy csapategységben, mentális téren rendkívül erõs. A sérülések sem zökkentették ki a mieinket. Ráadásul a kritikus helyzeteket is kiválóan menedzselte a pályán eddig a DVTK. Nem kell messzire menni, ha példákat szeretnénk hozni. Isztambulban azokban a pillanatokban, amikor 8-9 pontos különbségnél lett volna esélye ellépni a Galatának, mindig akadt, aki villant. Vagy ott van a vasárnapi bajnoki találkozó 14-0-s futása, illetve Shatori Walker-Kimbrough 11 pontja a negyedik negyedbõl. Azért fontos ezeket a tényezõket hangsúlyozni, mert hiába mondhatjuk azt a nevek alapján, hogy egy-egy poszton erõsebbnek tûnik a Galatasaray, ha annyira fókuszált egy csapat, mint a mostani DVTK, akkor ez egyértelmûen eltüntethetõ.

A múlt heti meccs sok tekintetben rendkívül kiegyenlítetten alakult. A vezetõ kiléte 11 alkalommal változott és szinte lemásolták egymás statisztikai lapját a csapatok. Ennek megfelelõen azt is el kell ismerni, hogy a Galatasaray a DVTK-hoz hasonlóan jó százalékkal dobott mezõnybõl. Egészen pontosan 45.6% szerepel a nevük mellett. Figyelmeztetõ jel a 8 szerzett labdájukon túl a 19 pontjuk indításokból. Hazai pályán nagyvonalúan 20 büntetõt dobhattak, de extra, hogy abból 19 sikeres is lett. A pontjaik fele ebbõl a két tényezõbõl jött össze. Mindkét csapat képes határozott, kemény védekezésre. A törökök sokszor érezhetõen elmentek otthon a határig. Idegenben nem feltétlenül tudták ezt megismételni. Bízzunk benne, hogy nem most csütörtökön teszik ezt meg elõször ebben az évadban.

A jó egyéni teljesítményeken túl kulcsfontosságú lesz csütörtökön, hogy ismét a lélektani 15 alatt tartsa az eladott labdái számát a magyar csapat. Könnyû pontokat ilyen szintû riválisnak büntetlenül nem lehet ajándékozni. Õsszel két EK-csoportmeccs között mindig kiválóan tudott regenerálódni a DVTK. Remek munkát végez ilyen szempontból (is) a szakmai stáb. Ezúttal hatványozott jelentõsége lehet, a védekezést ugyanis egyértelmûen bírni kell lábbal. Joggal lehet építeni a belsõ posztokról érkezõ pontokra. Itt mindkét csapat extra, hiszen nemcsak ponterõs, de mozgékony játékosokat vonultat fel. Igazi, korszerû, gyors kosárlabda jellemzi ezt a párosítást. A DVTK a játék minõségében, a kezdõötöst tekintve egyértelmûen felveszi a versenyt nagynevû riválisával. Ugyan valamivel mélyebb rotációt tud alkalmazni a Galatasaray. Ezt viszont szervezettséggel, jó versenyzõi adottságokkal ellensúlyozták a mieink.

Nagy rangadóra készülünk, reméljük, hogy sok nézõ elõtt és fantasztikus hangulatban. Minden miskolci fanatikust arra buzdítunk, hogy szurkoljuk ki együtt a csodát!

Hirdetés