Hirdetés
Európa

Rebecca Tobin Sepsiszentgyörgyön:

:

Hirdetés

A korábban a DVTK-ban is megforduló Rebecca Tobin a Sepsiszentgyörgy játékosa lett. A 31 éves, 195 cm magas center a belga Castors Braine alakulatától érkezik a román bajnoki címvédőhöz. Részletek a Sepsi-SIC közleményében.

Forrás: Sepsi-SIC hivatalos honlap

Rebecca Diane Tobin személyében 31 éves tapasztalt, amerikai centerrel sikerült egyezségre jutnunk. A 195 centiméter magas játékos legutóbb a belga élvonalban bajnoki címre pályázó és az Euroligában érdekelt Royal Castors Braine mezét öltötte magára.

Tobin idén januárban igazolt az ausztrál Bendingo Spirittől a 12 csapatos belga élvonalban szereplő Royal Castors Braine-hez, ahol 3 meccsen kapott lehetőséget, ezeken átlagban 9 pontot szerzett, 6.7 lepattanót gyűjtött és 3.3 asszisztot adott. A belga együttes 16 győzelemmel és mindössze 1 vereséggel az első helyen áll a rangsorban. Az idényben ezt megelőzően az ausztrál csapatban 7 meccsen játszott, 8.3 pontot, 10 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt.

Az amerikai kosárlabdázó ebben a szezonban 4 mérkőzésen lépett pályára a legrangosabb nemzetközi európai kupasorozatban, átlagban 17.7 percet töltött a pályán, 5.5 pontot jegyzett, 7.8 lepattanót gyűjtött és 1 gólpasszt osztott ki. A legeredményesebb az olasz Reyer Venezia ellen volt, ugyanis dupla-duplával – 12 pont és 16 lepattanó – zárta a találkozót. A Royal Castors Braine 12 mérkőzés után 3 győzelemmel és 9 vereséggel az A-csoport 7. helyét foglalja el az Euroligában.

Fotó: FIBA.Basketball

Egyetemistaként az Arizona State University kosárlabdacsapatának tagja volt, 2011-ben kezdte meg első profi idényét, majd 2012–2013. évi szezonban a Gyulafehérvár játékosa volt, ahol 35 mérkőzésen 15.2 pontot, 7 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. A gyulafehérvári gárda ebben az idényben Román Kupa-döntőt játszott, a pontvadászatban pedig elvesztette a bronzéremért folytatott küzdelmet a Szatmárnémeti VSK ellen. A negyeddöntőben zöld-fehér mezes csapatunkat két mérkőzésen múlták felül, és jutottak a legjobb négy közé.

Rebecca korábban játszott még az olasz Basket Parma, a Miskolc, a francia Angers Union Feminin Basket, a Puerto Ricó-i Atenienses Manatee, a német TSV 1880 Wasserburg csapatában. 2017-ben Német Kupa-győzelmet és bajnoki címet ünnepelhetett, majd 2018-ban és 2019-ben ezüstérmet szerzett a német bajnokságban.

Forrás: Sepsi-SIC hivatalos honlap

Hirdetés