Hirdetés
Archivum

Rekordnézettséget hozott az EuroLiga idei döntõje:

:

Hirdetés

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) tájékoztatása szerint a nõi kosárlabda EuroLiga döntõjének televíziós közvetítésébe vasárnap délután a Teledeporte csatornán 210 ezren néztek bele.

A Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) sajtközleményben számolt be róla, hogy a nõi kosárlabda EuroLiga vasárnapi fináléja, a Salamanca és a Szpartak Moszkva között minden várakozást felülmúló televíziós nézettséget produkált. Az összecsapást a Teledeporte, a TVE sportcsatornája közvetítette 17 órától csúsztatva. A mérkõzést így is átlagosan 150 ezer nézõ követte a televízió képernyõi elõtt, ráadásul legalább egy percre 210 ezren néztek bele a közvetítésbe.

A 150 ezer nézõ 1,2%-os, a 210 ezer nézõ pedig 1,8%-os közönségarányt jelent a spanyoloknál, ami a nõi sportokat és a nõi kosárlabdát tekintve fantasztikus adatnak számít. Spanyolországban nõi kosaras klubeseményt ilyen sok nézõ még nem követett a televízióban, de megkockáztathatjuk, ha szigorúan a közönségarányt nézzük, akkor ilyen arányt az európai kontinens többi országában se nagyon produkált még nõi klubmérkõzés.

A EuroLiga döntõjét 68-59-re nyerte a Salamanca a címvédõ Szpartak Moszkva ellen.

Hirdetés