Hirdetés
Archivum

Remek elsõ félidõ és magabiztos PEAC gyõzelem:

:

Hirdetés

Nagyon jól kezdett a PEAC a Pöstyén ellen a Közép-európai Liga 13. fordulójának záró mérkõzésén és végül 66-52-es gyõzelmet aratott. A pécsiek a félidõben 45-16-ra vezettek. A második 20 percben a PEAC már a fontos hétközi feladatokra összpontosított, valamennyire a koncentráció is csökkent. A vendégek ezt kihasználva 15 pontot faragtak a hátrányukon, de a pécsi siker egy percig nem forgott veszélyben. A PEAC legeredményesebbje Nagy-Bujdosó Nóra volt, aki mind a 15 pontját az elsõ félidõben szerezte.

A PEAC a jelenlegi második számú szlovák csapatot a Pöstyént látta vendégül. A pöstyéniek a PEAC-hoz hasonlóan öt vereséget szenvedtek el eddig a MEL-ben és versenyben vannak az Euroliga gárdák mögötti negyedik helyért. Nagy-Bujdosó triplájával indult a mérkõzés, majd a pécsiek 9-2-re elléptek. A Pöstyén Krc-Turbova pontjaival zárkózott fel. A nagytestû center triplából és a palánk alól is eredményes volt. A nagy különbség a negyed utolsó két percében alakult ki, amikor kevesebb, mint 2 perc alatt 10 pontot szerzett a PEAC. Ebben a jó szériában vastagon benne volt Pilatova sportszerûtlenje is.

A második negyed 29-13-ról indult. Egészen más ritmusban játszott a PEAC, mint a riválisa. Nem túlzás azt állítani, hogy a két csapat között klasszis különbség mutatkozott. A pécsiek Jovanovic és Nagy-Bujdosó triplájával 20 pont fölé növelték az elõnyüket. A vendégek mindössze egy mezõnykosarat szereztek a második 10 percben, amikor Krc-Turbova talált be. A center a félidõben 10 pontnál járt. Nagy-Bujdosóék eközben 63%-al dobtak a mezõnybõl és a félidõben 45-16-ra vezettek. A játékrész Williams két ziccerével zárult.

Várni lehetett, hogy az extra dobóforma a harmadik negyedben nem tart ki. Ebben a szakaszban ráadásul Zeljko Djokic már egyre többet cserélt. Állandósult a differencia és a Pöstyén végül 11-10-re hozta ezt a negyedet. A negyedik etapban egy kicsit visszaesett a koncentráció pécsi oldalon. 62-32 utána egy 14-2-es szériával 64-46-ra zárkózott fel a Pöstyén. Ekkor Zeljko Djokic idõt is kért. Az utolsó másfél percben tovább faragott a különbségen a szlovák gárda, így a vége 66-52 lett.

Eredmény
PEAC Pécs – Piestanske Cajky 66-52 (29-13, 16-3, 10-11, 11-25)

Hirdetés