Hirdetés
Archivum

Remek harmadik negyed, extra Jovanovic és 9 pontos DVTK gyõzelem:

:

Hirdetés

Gyõzelemmel kezdte szereplését az Aluinvent DVTK a losonci tornán. Maikel Lopez együttese 79-70-re múlta felül a Pöstyént.

A Wisla Krakow visszalépése ellenére abból a szempontból nem változtatott a programján a DVTK, hogy már csütörtökön útra kelt a csapat és Losoncon este edzést is vezényelt a szakmai stáb. A mai rivális a Pöstyén csütörtökön mutatkozott be a tornán és egészen jó meccset játszottak az USK Prahával, mindössze 70-63-ra kaptak ki.

Érzõdött az elsõ percekben, hogy jobban játékban volt a Pöstyén. Az elsõ szakasz közepén 15-6-ra is vezetettek. A negyed végére azonban rendezte a sorait a DVTK és sikerült 23-22-re felzárkózni. A második etap elején is folytatódott a jobb sorozat, így három és fél perc alatt 7-3-as szériát csinált Maikel Lopez együttese. Ezzel 29-26-os elõnyben volt a DVTK. A hullámzó játékrész során azonban 32-32-nél ismét egyenlõ volt az állás, majd a félidõben 40-39-re vezetett a Pöstyén. A DVTK-nál elsõsorban a centerjátékot kell kiemelni, ihletett formában játszott Tina Jovanovic. Nem túlzás azt állítani, hogy ponterõs teljesítményének köszönhetõen tudott egál lenni az elsõ félidõ. A szerb center a meccs egészét nézve végül 33 pontig jutott.

A harmadik negyed elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd 45-45 után egy 6-0-s szériával került lépéselõnybe a DVTK. Innen még 52-49-re felzárkózott a Pöstyén. A játékrész utolsó három és fél perce azonban kiemelkedõen sikerült: 11-2-es sorozattal 63-52-re lépett el a magyar együttes. A negyedik negyedben 10 pont környékén állt be a differencia. Mindenki lehetõséget kapott a keretbõl, a mindössze 17 Vörösházi Jázmin is bemutatkozhatott a felnõtt csapatban. 79-67 után az elmúlt évadban hazánkban szereplõ Chantelle Handy alakította ki a végeredményt. Tina Jovanovic kiemelkedõ egyéni teljesítménye mellett Rasheed Rita 12, Szécsi Orsi 9 ponttal zárt.

Az Aluinvent DVTK ellenfele szombaton 15 órától az USK Praha lesz.


Eredmény

Pie¹»anské Cajky – Aluinvent DVTK 70-79 (23-22,17-17, 12-24, 18-16)

Hirdetés