Hirdetés
Magyarország

Remek játékkal 10 ponttal nyert a DVTK a Lyon otthonában

LDLC ASVEL Feminin - DVTK HUN-Therm 57-67 (15-12, 17-23, 16-19, 9-13)

Euroliga, 1. forduló
Lyon, Gymnase Mado Bonnet
Esperanza Mendoza (Spanyolország), Igor Esteve Malmierca (Andorra), Ewa Matuszewska (Lengyelország) – Rasa Liuimiene (Litvánia)

LDLC ASVEL Feminin: Fauthoux 18/3, Gruda 4, Quevedo 3/3, Chartereau 7, Davis 7/3. Csere: Risacher, Camara, Mouyokolo2, Miyem 16/6.

DVTK HUN-Therm: Charles 14/3, Aho 2, Lelik 14/6, Garbin 11, Jovanovic 9/3. Csere: Kányási 11/3, Tadic 6, Grigalauskyte.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 1. fordulójában a DVTK HUN-Therm 67-57-es sikert aratott az LDLC Asvel Feminin otthonában.

A mérkőzés elején igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Lyon. Két és fél perc alatt 10-0-ra léptek el. A DVTK első találatát Kaila Charles szerezte, amivel gyors felzárkózásba kezdett Völgyi Péter együttese. Sikerült megfogni a meccset. Amikor az extázisban játszó Charles (az első negyedben egymaga 8 pontot szerzett) triplája célt ért, 13-10-nél már hazai időkérés állította meg a játékot. Ekkor még három perc volt az első szakaszból. Darcee Garbin hozta még közelebb a mieinket. Ugyan lyon-i dupla zárta az első 10 percet, de a 15-12-es állás több, mint biztató volt a folytatásra nézve. A második szakasz első találata Ana Tadic nevéhez fűződött. A Lyon 22-18-ig őrizte pár pontos előnyét, nem volt azonban a játék képében olyan francia megugrás, mint az első percekben.

Fotó: FIBA.Basketball

A második negyed feléhez érkeze Milica Jovanovic triplájával 23-22-nél vette át a vezetést a DVTK. Innentől fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Végül 29-29 után Darcee Garbin két találatával tudott kisebb lépéselőnybe kerülni a DVTK. A félidő hajrájában Ana Tadic is betalált, így 20 perc után 35-32-re vezettek a mieink. Kaila Charles mellé Darcee Garbin, Kányási Vera, Milica Jovanovic és Ana Tadic is felzárkózott pontszerzésben. A második negyedben 14-ből 9-et dobott be a mezőnyből a DVTK. A harmadik szakasz elején 36-35-nél visszavette rövid időre a vezetést a Lyon. Erre azonban Lelik Réka és Aho Nina kettőse válaszolt. Darcee Garbin 2+1-es megoldása után pedig 44-36-ra mentek a mieink.

Fotó: FIBA.Basketball

A harmadik etap hajrájához közelítve 44-38-nál volt lehetősége közelebb kerülni a házigazdának. Ezzel nem tudtak élni. A DVTK viszont jól élt a kínálkozó lehetőségeivel. Lelik Réka és Kányási Vera triplái után 50-40-nél 10 pont választotta el a feleket. A harmadik negyed hajrájában 54-45-nél beesett egy hazai tripla – mindössze a negyedik a mérkőzésen és az első a harmadik etapban -, de így is 54-48-ról futott neki az utolsó 10 percnek a magyar csapat. A tét érezhetően rányomta a bélyegét a játékra, három percig nem esett mezőnykosár. A Lyon törte meg a kosárcsendet, így 54-52-nél Völgyi Péternek kellett időt kérnie. Rendezte sorait a DVTK. Darcee Garbin, Kányási Vera és Lelik Réka az utolsó három percbe érve 60-52-nél visszaállította a nagyobb különbséget. Időt kért a házigazda, de nem sokkal később a DVTK 10 pontra növelte előnyét és onnan nem volt visszaút a Lyon számára.

Remek játékkal 67-57-es győzelmet aratott a DVTK HUN-Therm a francia bajnoki címvédő LDLC ASVEL Feminin otthonában. Folytatás jövő héten hazai pályán a Zaragoza ellen.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés