Hirdetés
Archivum

Remek játékkal Eb-döntõs az U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap este Olaszországgal döntõt vív az U18-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A mieink remek játékkal végig vezetve 67-56-ra legyõzték Franciaországot az elõdöntõben.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Minden várakozást felülmúlóan indult a mérkõzés a mieink számára. A magyar lányok extra dobóformával – 56%-os lett a mezõnymutató az elsõ 10 perc végére – 6-6 után elléptek riválisuktól. Az elsõ negyedet 18-13-as elõnnyel zártuk. A remek támadójáték mellett a szervezett védekezést is dicsérni kell.

Nem véletlen, hogy a második negyedben sem jutottak könnyû dobóhelyzetekhez, ingyen pontokhoz a franciák. A válogatottunk érett játékkal menedzselte elõnyét. A legnagyobb differencia 7 egység volt. A félidõ hajrájában maradtak ki lehetõségek, de 3 ponttal így is elõrébb jártunk a szünetben.

Wentzel Nóra 8, Kiss Angelika és Dombai Réka 6-6 pontnál járt. A legkritikusabb szakasza az elõdöntõnek a harmadik negyed eleje volt. A franciák 34-33-nál a vezetést is átvették. Nagyon élesen kezdtek, fizikális kosárlabdával a kulcsembereinket kivették a játékból. Óriási kérdés volt, hogy innen merre indul el a meccs. Végül 38-38 után Boros Júlia triplája jött és így újra a mieink ragadták magukhoz a vezetést. Azóta már tudjuk, amiben akkor még csak bíztunk, hogy a folytatásban már végig elõrébb jártak a magyar lányok.

Az 51-43-ról induló záró szakaszban védekezésben akadt egy-egy kihagyásunk. A riválisunk 56-50-re visszajött és ekkor Völgyi Péter idõkéréssel rendezte a sorokat. Innentõl nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Megérdemelt gyõzelmet aratva jutott a fináléba a magyar csapat. 19 óra 45 perctõl Olaszország ellen már az aranyérem lesz a tét.

Eredmény

Franciaország – Magyarország 56-67 (13-18, 15-13,15-20, 13-16)

Statisztika

Hirdetés