Hirdetés
3x3

Remek kezdés a Nemzetek Ligájában

Magyarország - Szlovákia 19-13

FIBA 3x3 Nations League 2022 - Europe (Central) - Stop 1
Pozsony, Szlovákia

Magyarország: Jáhni Zsófia 7, Tenyér Zsófia 6, Pusztai Petra 4, Tóth Orsolya 2.

Szlovákia: Lucia Lüttmerdingová 7, Stella Tarkovicova 5, Kamila Plavnická 1, Dominika Urbanova.

Hirdetés

Győzelemmel kezdte szereplését a 3×3-as U23-as Nemzetek Ligájában a magyar válogatott. A mieink 19-13-ra múlták felül Szlovákiát az első csoportmérkőzésen.

Villámrajtot vettek a mieink. Jáhni Zsófia találata vezette fel az összecsapást. Betalált Pusztai Petra, majd kétszer Tóth Orsi, illetve ismét Jáhni Zsófia. Nem telt el egy perc és 5-0-ra vezettünk. A folytatásban 5-3-ra és 6-4-re felzárkóztak a szlovákok, de ezekre a kísérletekre Jáhni Zsófia tudott válaszolni, így 7-4-nél ismét három pont választotta el a csapatokat.

Az első megszakítás előtt még eredményesek voltak a hazaiak, melynek köszönhetően a szusszanásnyi pihenő 7-5-ös állásról érkezett el. Visszatérve a pályára Tenyér Zsófia és Pusztai Petra remek betörésekből villant, így ismét növeltük az előnyt. Amikor pedig Jáhni Zsófia büntetője célt ért, 10-5-nél újra öt pont választotta el a feleket. Tenyér Zsófia dupláját követően pedig már 12-5 állt az eredményjelzőn.

A játék minden elemében riválisunk fölé kerekedtünk ezekben a percekben. Tóth Orsi jó érzékkel tett vissza egy lepattanót, így 13-6-ra módosította az eredményt. Jáhni Zsófia ziccerével pedig 14-6-ra mentünk az utolsó négy percbe fordulva. A második megszakításhoz is erről az állásról érkeztünk. Úgy tűnt a játék képe alapján, hogy nem lehet kérdés a győztes kiléte. Különösen úgy, hogy visszatérve a pályára, Pusztai Petra erősítette meg a fölényünket.

Két és fél perccel a vége előtt Tenyér Zsófia találata után 16-6-nál érte el a 10 pontot a differencia. A magabiztos vezetés birtokában némileg csökkent a koncentráció, miközben a hazaiaknál extra dobások mentek be. Az utolsó percbe fordulva így 16-13-ra felzárkózott Szlovákia. Ráadásul a hazaiakat egy sérülés is hátráltatta ekkor. A kosárcsendet Pusztai Petra törte meg, majd Tenyér Zsófia duplájával 19-13-ra léptünk el. Innen már nem volt visszaút Szlovákiának. Válogatottunk egy pontgazdag mérkőzésen extra kezdés után magabiztos sikert aratott.

A csoportunk első mérkőzésén Szlovákia 13-10-re legyőzte Izrael U21-es válogatottját. A magyar csapat 17 óra 10 perctő mérkőzik az izraeli együttessel. Amennyiben 7-nél több pontot szereznek a mieink, egy 9 pontnál kisebb különbségű vereség is belefér a döntőbe jutáshoz. ÉLŐBEN ITT.

Hirdetés