Hirdetés
Archivum

Remek magyar teljesítmények az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Ahogy azt megszokhattuk az Egyesült Államokban december közepétõl nagyüzem van az egyetemi sportokban. A karácsonyi ünnepekig bezárólag az NCAA nõi kosárlabda bajnokságában pályára lépett a legtöbb magyar játékos. Összefoglaljuk az eredményeiket.

A Duquesne december 18-án és 21-én is játszott. 18-án a Robert Morris egyetem csapatát látták vendégül és gyõzték le 79-66-ra. Szécsi Orsi 36 perc alatt 11 pontot és 6 lepattanót jegyzett, míg Szamosi Amadea megközelítõleg 1 percet töltött a pályán. 21-én a West Virginia volt a Duquesne vendége, ekkor 88-80-as vereség lett a vége. Szécsi 32 perc alatt 5 pontig és 3 lepattanóig jutott.

A Dartmouth az ünnepek elõtt Chicagóba látogatott, ahol két mérkõzés várt Szabó Fanniékra. Elõbb a DePaul ellen léptek pályára és szenvedtek 90-76-os vereséget. Ekkor 39 perc alatt 18 pontot és 3 lepattanót szerzett Szabó, amivel ismét az együttes egyik legjobbja volt. A Loyola ellen pedig 56-52 arányban maradt alul a Dartmouth. Másfél perccel a lefújás elõtt 51-51-nél még egyenlõ volt az állás, de a végjátékból a Loyola jött ki jobban. Szabó Fanni ezúttal 19 egységig jutott, miközben leszedett 4 lepattanót és kiosztott három gólpasszt.

Az Armstrong Atlantic együttese Barta Brigivel és Bognár Hannával a soraiban december 14-én kezdte meg a konferenciaküzdelmeket. Azóta három mérkõzést játszottak. Elõször a North Georgia volt az ellenfél, akiktõl 80-65-ös vereséget szenvedett a csapat. Barta Brigi a vereség ellenére egyik legjobb meccsét zárta és 16 pontot jegyzett. Bognár Hanna neve mellé pedig 5 pont és 5 lepattanó került.

A folytatásban a Young Harris következett, akiket 75-70-re sikerült legyõzni. Ezúttal Barta hamar összeszedte négy személyi hibáját, de 12 perc játék alatt így is 4 pont és 4 lepattanó került a statisztikai lapjára. Bognár Hanna pedig 3 ponttal és 6 lepattanóval zárt. Az ünnepek elõtti utolsó mérkõzés 67-54-es gyõzelmet hozott az Eckerd csapata ellen. Ekkor Bognár Hanna 11 ponttal, 13 lepattanóval és 10 blokkolt dobással tripla-duplát ért el. Barta Brigi pedig 10 pontig jutott.

Az Oral Roberts University együttese 16-án és 18-án is pályára lépett két magasabban rangsorolt rivális ellen. Elõbb a Northwestern gárdája bizonyult jobbnak a csapatnál, de Balla Dorka ekkor 20 perc alatt 9 pontot jegyzett. A Marquette ellen sem sikerült a bravúr, Balla Dorka viszont legjobb mérkõzését zárta. 36 perc alatt 19 pontig jutott, míg Balla Bernadett 14 perc alatt 2 pontot szerzett.

Az Iowa Western Community College az utolsó találkozóján a Southwestern Community College alakulata ellen lépett pályára és aratott 83-43-as gyõzelmet. A magabiztos sikerbõl Csutorás Fanni 12 ponttal, 4 gólpasszal és 3 lepattanóval vette ki a részét.

Hirdetés