Hirdetés
Archivum

Remek második félidõvel fontos DVTK-siker Brnóban:

:

Hirdetés

A válogatott szünet után is folytatta eredményes szereplését az Aluinvent DVTK az Európa Kupában. Cziczás László együttese az utolsó 15 percben végig kézben tartva a meccset 83-70-es sikert aratott a KP Brno otthonában.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A két csapat októberi találkozóján nagy különbség alakult ki a felek között. A válogatott szünet jelentette kihagyás után idegenben azonban nem várt könnyû meccs a DVTK-ra. A KP Brno még a Reyer Veneziát is meg tudta lepni hazai pályán. A találkozó elején a magyar csapat 3-5 pontos elõnyt épített fel, de az elsõ szakasz végére fordítottak a csehek. A 23-22-es eredménynél azonban nagyobb fejfájást okoztak a faultok, hiszen 10 perc után Katona Szidónia, Medgyessy Dóra és Chanel Mokango is 2-2 hibánál járt. Katonára és Mokangóra ráadásul már a második etap elsõ felében ráfújták a harmadikat is. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott ellépni a második szakaszban. Mindenképpen elõremutató volt, hogy jobban szedték a lepattanókat a mieink, ráadásul az eladott labdák száma is alacsonyan maradt. A DVTK 35-34 után a félidõt 8-3-as sorozattal zárta, így a nagyszünetre 42-38-as elõnyrõl vonulhatott a magyar csapat.

A harmadik negyed bizonyult döntõnek a találkozón. A DVTK négy és fél perc alatt a lélektani 10 pontra növelte elõnyét, amikor 52-42-re sikerült ellépni. Ebben a szakaszban Egle Sulciute lépett elõ vezérré, aki egymaga 12 pontot jegyzett. A legnagyobb differenciát éppen a játékrész végén 66-53-nál regisztrálhattuk. A záró szakaszban sem változott a játék képe. A DVTK két perc alatt 71-55-re szakadt el és innen a hazaiaknak már nem volt visszaút. A miskolci szurkolók ünneplése közepette magabiztosan õrizte elõnyét a magyar csapat. A 83-70-es siker alkalmával Sulciute végül 24 pontnál állt meg. Chanel Mokango 16 egységig jutott, de ki kell emelni Medgyessy Dóra 16 gólpasszát is. A DVTK jövõ héten hazai pályán a Nantes ellen már úgy léphet pályára, hogy egy sikerrel gyakorlatilag biztosíthatná helyét a rájátszásban.

Eredmény

KP Brno – Aluinvent DVTK 70-83 (23-22, 15-20, 15-24, 17-17)
 

Statisztika

Hirdetés