Hirdetés
Archivum

Remek második félidõvel szép gyõzelmet aratott Portugália ellen az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott 59-48-ra legyõzte Portugáliát az A-divíziós Európa-bajnokság második játéknapján. A lányok az elsõ negyedben 11 pontos hátrányban is voltak, de a második szakasz közepétõl kézben tartva a mérkõzést magabiztos gyõzelmet arattak a mieink.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Az elsõ napon mindkét csapat az elõzetes várakozásoknak megfelelõ eredményt ért el. A magyar válogatott Spanyolországtól, a portugálok Németországtól szenvedtek vereséget. Dúl Panka és Angyal Barbara vezérletével 5-0-ra ellépett az elsõ percben a magyar csapat. Az elsõ szakasz folytatása azonban riválisunknak sikerült jobban. 13-0-s sorozatot csináltak a portugálok, három triplájuk is utat talált a gyûrûbe és így 13-5-re fordítottak. A legnagyobb elõnyük 19-8-nál a 11 pontot is elérte. Az elsõ negyed hajrájában Tóth Orsolya volt eredményes és végül Dúl büntetõi alakították ki a 21-12-es állást.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A második negyedet portugál tripla vezette fel, de 24-12 után Wentzel Nóra büntetõivel kezdte meg a felzárkózást a válogatottunk Egészen 24-16-ig sikerült felkapaszkodni, ekkor azonban egy újabb tripla utat talált a gyûrûbe a riválisunk részérõl, amivel 27-16-ra módosult az állás. Ez volt a portugálok hatodik triplája ezen a délutánon. A játék képe messze nem sugallt ekkora differenciát a felek között és azzal lehetett számolni, hogy ilyen hatékonysággal nem fogják értékesíteni távoli kísérleteiket az egész meccsen a portugálok. A játékrész közepén Horváth Fruzsina büntetõivel zárkóztunk újra 10 pont alá, majd eredményes volt Angyal Barbara és Varga Alíz is. A félidõig 11 pontig jutó Dúl találataival pedig látótávolságba értünk. A szünetben mindössze 29-28-ra vezettek a luzitánok. A lepattanókat ezúttal sokkal jobban szedtük, 27-16-ra vezettünk ebben a mutatóban.

Fotó: FIBA

A harmadik negyedet Varga duplája vezette fel, majd Angyal Barbara triplát értékesített. Nem telt el másfél perc, amikor 33-28-ra vezettünk. Egy sportszerûtlen hiba után még 33-32-re felzárkóztak a portugálok, de erre Angyal válaszolt, aki egymaga 7 pontot jegyzett ebben a periódusban. Innentõl már végig válogatottunk járt elõrébb. Farkas Laura is eredményesnek bizonyult, majd a harmadik negyedet Wentzel Nóra hármasa zárta és ezzel 43-35-ös elõnyre tettünk szert.

A záró szakasz elsõ találata is Wentzel nevéhez fûzõdött, fél perccel késõbb pedig Farkas növelte 47-37-nél 10 pontra a különbséget. Ez döntõ fordulatot jelentett, innentõl kezdve nem forgott veszélyben válogatottunk sikere. Kifejezetten szervezett, jó kosárlabdát láthattunk a magyar lányoktól. A legnagyobb elõnyünk 54-39-nél 15 pont volt. Az utolsó perc a végül 16 pontig jutó Angyal tripláját és két büntetõjét hozta, amivel kialakult az 59-48-as végeredmény. Angyal mellett Dúl 12, Wentzel 11 ponttal zárt. A lányokra hétfõn szünnap vár, majd kedden délután jön a németek elleni találkozó.

Eredmény
Magyarország U16 – Portugália U16 59-48 (12-21, 16-8, 15-8, 16-11)

Statisztika

Hirdetés