Hirdetés
Archivum

Remek második félidõvel szoros vereség Oroszországban:

:

Hirdetés

A magyar válogatott különösen a második félidõben remek teljesítményt nyújtva mindössze 56-53-ra maradt alul Oroszországban az Eb-selejtezõk utolsó, 6. fordulójában. A kis különbségû vereséggel gyakorlatilag biztosította helyét a jövõ évi kontinenstornán válogatottunk. A hivatalos megerõsítés az esti órákban várató.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Jekatyerinburgban a jól megszokott profi körítés és telt ház fogadta a csapatokat. A szombati játéknaphoz képest nálunk Fegyverneky Zsófia és Hegedûs-Õri Györgyi helyett Katona Szidónia és Kiss Virág került a csapatba. Az oroszoknál pedig a szakmai stáb számított Natalia Vieru játékára, akit a litvániai meccsen nem szerepeltetett. Túlzás nélkül álomszerûen indult az összecsapás, három perc után Goree, Raksányi és Dubei találataival 6-2-re vezettünk. A folytatásban azonban a hazaiak vették az irányítást és egy 13-0-s futás végén 15-6-nál már Székely Norbertnek kellett idõt kérnie. Rendeztük a sorokat védekezésben és bár támadásban akadtak kihagyások, de az oroszok ritmusát megtörtük. 10 perc után 16-8 állt az eredményjelzõn.

A statisztikákat szemlélve az elsõ negyed után a hét eladott labda okozhatott fejfájást, különösen úgy, hogy ebbõl nyolc pontot értek el a hazaiak. A második etapra az eladott labdák számát jelentõsen csökkentettük, így jó ritmusban játszva 18-16-ig felkapaszkodtunk. Erre azonban válaszul 9-0-s hazai sorozat érkezett, amivel visszaállt az elsõ negyed közepén kialakult differencia. Ismét el kell mondani, hogy fejben nagyon rendben volt válogatottunk. Szervezett védekezéssel pontszegény mederben tartottuk a meccset, nem lehetett benne a kvalifikációt esetleg veszélyeztetõ kiütéses vereség. A félidõben 29-19-re mentek az oroszok, akik hét büntetõt is kihagytak az elsõ 20 percben. Nálunk a statisztikát figyelve ki kell emelni, hogy már csak három eladott labdánk volt és ebben a periódusban hat gólpasszt is feljegyeztek. A harmadik negyed elsõ két találatát még riválisunk érte el, így 34-19-nél, majd 36-21-nél már 15 pontos differenciáról árulkodott az eredményjelzõ. Utána azonban teljesen új meccs kezdõdött.

Határ Bernadett két találatával kezdtük meg a felzárkózást, majd Studer Ágnes lépett elõ vezérré. Egymaga 12 pontot, közte lélektani szempontból két kulcsfontosságú triplát ért el. Amikor a második hárompontosa cél ért, két perccel a harmadik negyed vége elõtt 39-38-nál átvettük a vezetést. A folytatásban ugyan fordítottak az oroszok, de játékban ez a 10 perc kiemelkedõnek bizonyult. Studer extrája mellett ki kell emelni, hogy született hét pontunk második esélybõl, 10-6-ra nyertük a lepattanócsatát és 16 mezõnykísérletünkbõl nyolc sikeresnek bizonyult. A záró szakaszra már nem változott a játék képe. Érezhetõen ritmusát veszítette az orosz gárda, ami a mieink teljesítményét dicséri. Az utolsó három percbe 53-49-rõl fordultak a felek. Mindkét oldalon maradtak ki lehetõségek. Az oroszok 56-51-re megléptek a végjátékhoz érkezve. Goree jó helyzetfelismerése 28 másodperccel a vége elõtt azonban még nyílttá tette a meccset, de végül hazai siker született.

Joggal lehet büszke a magyar válogatott a jekatyerinburgi teljesítményre. A mutatott játék és a számszerû eredmény is biztató!

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Eredmény

Oroszország – Magyarország 56-53 (16-8, 13-11, 13-20, 14-14)

Statisztika

Hirdetés