Hirdetés
Archivum

Remek párharcokat ígér az Európa Kupa rájátszás 3. fordulója:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön kezdetét veszi a rájátszás harmadik fordulója a nõi kosárlabda Európa Kupában. Az Atomerõmû KSC Szekszárd és a Spar Citylift Girona párharcát már részletesen felvezettük. Most nézzük meg röviden, hogy még milyen csaták jönnek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A címvédõ Galatasaray a Lattes Montpellier-vel mérkõzik. Mindkét csapat emlékezetes körülmények között jutott el ideáig. A törökök az Aluinvent DVTK-t búcsúztatták az elõzõ körben két teljesen kiegyenlített meccs után, míg a franciák a Reyer Veneziát. A Lattes Montpellier 19 pontos velencei vereség után állt talpra. Két teljesen ellentétes stílus, de klasszis keretek és játékosok találkoznak. A franciák karakteres csapatjátékra, eközben szervezett védekezésre építenek. Meghatározó légiósuk Sami Whitcomb pedig az egész sorozat egyik legjobb formában lévõ játékosa. Eközben a Galatánál inkább az egyéni villanások kerülnek elõtérbe és itt Moriah Jefferson neve kívánkozik az élre. A sportág híveinek igazi csemege lehet ez a csata.

Mindig pikáns, ha azonos nemzetbeli alakulatok versengenek egymással. Ezúttal sincs másként a Lyon és a Tarbes párosításában. Ha a francia tabellára tekintünk, akkor nincs egy súlycsoportban a két gárda. A Lyon bombaerõs kerettel dolgozik, olyan klasszisokat vonultatnak fel a francia válogatott játékosok mellett, mint Alysha Clark, Clarissa Dos Santos vagy Michelle Plouffe. Vezetik a bajnokságot is. Eközben a Tarbes a hazai tabellán mindössze 8. helyen áll, de az Európa Kupában felszabadultan játszva szinte szárnyalnak. A bajnokságban a Lyon elõbb 68-40-re, majd 89-48-ra gyõzte le ellenfelét. Ezúttal is esélyes természetesen, de egy kupa párharc nagyon más minden helyzetben.

Az idei évadra bombaerõs keretet összerakó Cukorova Törökországban veretlen és az Európa Kupában is extrán magabiztosnak bizonyultak. Vélhetõen nem a Wisla Krakow állítja meg õket. A sorozat nagy esélyesei, még a várható Euroligás riválisokat nézve is. A Chelsea Gray, Alina Iagupova, Astou Ndour, Kim Mestdagh – féle soruk kiemelkedik. A Wisla Krakow szintén jó nevû játékosokat igazolt. Három spanyol válogatott bõ kerettag (Leonor Rodriguez, Maria Conde, Maria Araujo) és minõségi amerikaiak (Mercedes Russell, Jordin Canada) sorakoznak fel náluk. Ugyanakkor az egész szezonban nehezen álltak össze. Bravúr lenne egy szoros eredmény a részükrõl.

Tekintsünk ki röviden a lebonyolításra. Oda-visszavágós párharcok következnek. A második meccseket majd 20-án és 21-én bonyolítják le. Az Európa Kupában jelenleg a 8+4 között járnak a csapatok. Ez azt jelenti, hogy a második számú kupasorozat mezõnyébõl már csak nyolc gárda maradt állva. A harmadik fordulóból továbbjutó négy csapathoz pedig az Euroliga csoportok 5-6. helyezettjei csatlakoznak majd a klasszikus negyeddöntõre.

Menetrend – Európa Kupa 3. forduló – 1. mérkõzések

Február 13., szerda
18:00 Galatasaray – Lattes Montpellier
18:00 Atomerõmû KSC Szekszárd – Spar Citylift Girona
20:00 Lyon ASVEL Feminin – Tarbes GB

Február 14., csütörtök
18:30 Wisla-CANPACK-Krakow – Cukurova-Basketbol

Hirdetés